Travle og fine maidager

Mai er en hektisk måned på skolen, og mange står i spennet mellom feiring og forberedelser til viktige vurderingssituasjoner. Da er det lett å nedprioritere søvn.

Bilde som viser blomstrende fruktgrener og et norsk flagg i bakgrunnen. - Klikk for stort bilde "Norwegian spring" by Ib Aarmo is marked with CC BY-NC-ND 2.0.  

Hvile i hverdagen

De neste ukene er det mange elever som skal ha ulike skriftlige og muntlige vurderinger i fag. Noen har også heldagsprøver eller fagdager, hvor hele dagen settes av til faglig arbeid og vurdering.

Spesielt for mange av avgangselevene kan nok timene i døgnet føles litt for få innimellom -ikke minst når man også vil rekke mest mulig russefeiring og samvær med venner. 

Vi oppfordrer elevene til å prioritere hvile når de kan -og minner om at søvn er avgjørende for både restitusjon og prestasjon!

Her kan du lese noen tips til gode søvnvaner

Skolens RØRE-ambassadør Kari Leite og helsesykepleier Anita Håndstad Holtan kan også gi gode råd om hvordan man kan få en bedre balanse mellom aktivitet og hvile når hverdagen er hektisk. 

Her kan du lese om RØRE-prosjektet i Viken

Til toppen