Gratis skolemåltid

Klikk for stort bildeSkolemåltidet hentes i kantina. Halvor Nordli   

Ringerike videregående skole er en av skolene i Viken som er valgt ut til et forsøksprosjekt med gratis skolemåltid for elevene.

Innføring av gratis skolemåltid

Vi har hatt en gradvis innføring av prosjektet i april, og nå i oppstartsfasen har det vært tilbud om gratis skolemåltid til alle klassene en gang i uken. Den første uken i mai tilbyr vi for første gang mat hver dag, og da serveres det varm grøt med topping til alle som ønsker det.

Serveringen skjer i det første friminuttet, for at det også skal være et godt tilbud til elever som ikke har spist frokost før de kommer på skolen. 

Viken satser på skolemat

Dette prosjektet er en del av Viken fylkeskommune sin satsning på skolemat. Les mer på nettsidene til fylkeskommunen om bakgrunnen for satsningen, og hvordan dette også henger sammen med arbeidet for bærekraftige kantiner i Viken. 

Elevinvolvering

Både elever og ansatte har vært involvert i innføringen av prosjektet, og vi har hatt en aktiv arbeidsgruppe som har forberedt oppstarten av tilbudet.

Skolens kantineansvarlige har laget et godt og variert mattilbud, og elevrådsrepresentantene har vært aktive i å bestille mat og organisere henting og utdeling. 

Klikk for stort bildeHer er det elever fra hverdagslivstrening som henter skolemåltid i kantina. Halvor Nordli  

Til toppen