Innovasjonscamp på skolen

Entreprenørskapselevene på studiespesialisering Vg2 gjennomførte innovasjonscamp torsdag 10. september. Arrangementet var organisert av Ungt Entreprenørskap og elevenes lærere. 


Klikk for stort bildeUngt Entreprenørskap Heidi Bukten  

 

Oppdragsgiver for innovasjonscampen er Samarbeidsalliansen Osloregionen. 20 skoler fra Oslo, Viken og Innlandet deltar i campen, og hver skole har sin innovasjonscamp. Det kåres én vinner fra hver skole, som skal delta i en finale i november i Oslo rådhus.  

Her på Ringerike har sju grupper konkurrert om beste forretningsidé med utgangspunkt i oppdraget "Verden etter koronapandemien". Gruppene hadde fokus på bærekraft og FNs bærekraftmål. Gruppa som gikk videre til finale i Oslo rådhus består av Vetle Gangeskar, Kristian Holemark, Andreas Pjaaka og Gard Laeskogen. De har fokus på fornybar energi. Idéen deres er å gjøre noe med kjølevannet fra datasenter og andre industribygg, som slipper ut oppvarmet vann, uten at det brukes til noe. De ønsker at dette utslippet skal kunne gjenbrukes til vanlige husstander og andre næringer, eks. jordbruk. 

Ungt Entreprenørskap - Klikk for stort bildeVinnergruppa fra innovasjonscampen 10.09.20 Heidi Bukten  

Alle elevene gjorde en imponerende innsats, og hadde mange kreative og flotte løsninger.

Klikk for stort bildeKlasseromsaktivitet, Ungt Entreprenørskap Heidi Bukten  

Til toppen