Jakten på læreplassen

Tirsdag 10. januar hadde Vg2 yrkesfag temadagen 'Jakten på læreplassen', med besøk fra lærebedrifter, informasjon om muligheter i ulike bransjer og praktisk arbeid med CV og søknader.

To unge kvinner i uniform står foran et bilde hvor det står 'Muligheter i Forsvaret'. - Klikk for stort bildeBesøk fra Forsvaret Mari Solheim

Program for dagen

Elevene i klasse 2SRA og 2SSA hadde en dag med tettpakket program. Etter velkomst og litt mingling på morgenen var det innlegg med representanter fra flere forskjellige bransjer, både før og etter lunsj.

Det er gledelig å se hvor mange som setter av tid til å besøke skolen og snakke om læremulighetene i sine bedrifter og virksomheter. Det er også stas å se at flere tidligere elever kommer tilbake for å presentere sine lærebedrifter, og på denne måten bekrefter at de har valgt rett utdanningsprogram og praksisfelt.

Den siste delen av dagen ble brukt til at elevene fikk veiledning i å skrive CV og søknader. Målet er at de skal være best mulig rustet til å søke på læreplasser og jobb videre. 

Til toppen