Oslotur på Vg3

3. og 4. mai var de fem klassene på Vg3 studiespesialisering på ekskursjon i fagene religion og norsk. I løpet av dagen i Oslo besøkte de synagogen og Nasjonalmuseet. 

En guide står ved siden av Christian Kroghs maleri av Albertine hos politilegen. Tre elever sitter i forgrunnen og ser på bildet. - Klikk for stort bildeBesøk på Nasjonalmuseet. Britt Wathne

Synagogen i Bergstien

Tidligere dette året har elevene i 3. klasse blitt kjent med jødedommen gjennom besøk fra såkalte 'jødiske veivisere' -unge jøder som forteller om sin religion og det å være jøde i Norge. De hadde altså litt forkunnskaper om temaet da de besøkte synagogen på St. Hanshaugen. 

Synagogen er ortodoks, noe som blant annet betyr at menn og kvinner sitter atskilt under gudstjenester. Elevene fikk se kvinnegalleriet og selve salen. Høydepunktet var å komme tett på skapet med de kunstferdig utsmykkede torarullene som det leses fra under gudstjenestene. Elevene fikk også se og høre om andre gjenstander og symboler i jødedommen.

Se bilder fra synagogen

Nasjonalmuseet

Klassene hadde litt ulike opplegg på Nasjonalmuseet, men de fleste gjennomførte en guidet rundtur til noen av høydepunktene i utstillingen. Nasjonalmuseet er et veldig stort bygg, så det ble bare en liten smakebit av alt som finnes i samlingene der -men forhåpentligvis frister det til å komme tilbake og oppleve mer!

En gruppe elever står foran et maleri og studerer bildet nøye. - Klikk for stort bilde Britt Wathne