Sommerskole i Viken

I perioden 19.-29. juni 2023 arrangerer Viken fylkeskommune gratis sommerskole for elever som mangler ståkarakter i et fellesfag. 

Lærer hjelper tre elever - Klikk for stort bilde Christian Berset/Studio CB

Hvem er tilbudet for?

For å kunne melde deg opp til sommerskolen i Viken fylkeskommune må du ha et fellesfag hvor du ikke har bestått. Tilbudet gjelder ikke elever som ønsker å forbedre en ståkarakter.

Du kan registrere deg dersom du tilhører en av disse kategoriene:

  • Du er elev/lærling som har fått karakteren 1 i standpunkt i et fellesfag. 
  • Du er elev/lærling som ikke har fått vurdering (IV) i et fellesfag våren 2022 eller tidligere. 
  • Du er privatist som var oppmeldt i et fellesfag våren 2023, men trakk deg fra privatisteksamen i god tid før eksamen skulle gjennomføres.

Les mer om tilbudet og hvordan du melder deg på.

Krav til deltakerne

Dersom du deltar på sommerskolen kreves det at du møter opp til undervisning alle hverdager i perioden 19. til 28. juni, samt eksamen 29. juni. Du må delta aktivt i undervisningen og være til stede mellom kl. 08.30 og 15.00 alle dagene. Det er ikke mulig å melde seg opp og bare møte opp til eksamen. 

Ta gjerne en prat med en rådgiver dersom du lurer på om sommerskolen kan være noe for deg!

Hva får du som deltaker på sommerskolen?

Du får intensiv undervisning og følges opp tett av dyktige lærere og assistenter. Deltakere på sommerskolen betaler ikke noe for undervisning og eksamen. På sommerskolen gis det undervisning i fellesfag fra både yrkesfaglige og studieforberedende utdanningsprogram, samt påbygg. 

Du får også gratis frokost og lunsj alle dager. Hvis du må reise mer enn 6 kilometer for å komme til sommerskolen vil du få dekket billettutgifter (buss/tog) i etterkant.