Vg2 på Lincoln College?

Elever som går på Vg1 studiespesialisering har mulighet til å søke om å ta Vg2 ved Lincoln College i England. 

Stor skolebygning med et par elever i forgrunnen - Klikk for stort bildeLincoln College, England Anne Haugen Tronvoll

Tilbud til elever i Viken fylkeskommune

Alle elever som går på Vg1 studiespesialisering i Viken har mulighet til å søke om å få ta hele Vg2 ved Lincoln College i England. Viken fylkeskommune disponerer inntil 30 plasser, og Sørumsand videregående skole administrerer utvekslingen.

Ved en utveksling til Lincoln College velger elevene programfag på samme måte som i Norge. Året godkjennes også slik at elevene starter på Vg3 her på Ringerike videregående skole når de kommer hjem. Alle elevene bor hos vertsfamilier. Dette tilbudet passer for elever som er faglig sterke, kan uttrykke seg godt på engelsk og som kan tilpasse seg en annen kultur.

Søknadsfrist i Vigo er 1. februar 2023. Ansatte ved Sørumsand videregående skole gjennomfører intervjuer med søkerne. 

Les mer om tilbudet på Sørumsand vgs. sine nettsider. 

Sørumsand videregående skole arrangerer også et informasjonsmøte på Teams 14. januar 2023 kl. 18.00-19.30. Her vil det bli detaljert informasjon om tilbudet, en presentasjon fra representanter ved Lincoln og møte med elever som har gjennomført Vg2 i England. 

For spørsmål om tilbudet og påmelding til informasjonsmøtet, kontakt Vibeke Nygård (avdelingsleder ved Sørumsand videregående skole): vibeken@viken.no

Til toppen