Markering av verdensdagen for psykisk helse

Markering og oppstart av nytt tverrfaglig tema "folkehelse og livsmestring" med foredrag av psykolog Kristian Rem for Vg2 i dag.

Psykolog Kristin Rem hold et relevant og spennende foredrag om tankevirus og vårt psykologiske immunforsvar. Hver dag har 95% av oss tanker om depresjon, angst eller annet tvangspreget innhold. Det er ikke er ikke like lett å se eller snakke om psykiske plager, som en vond rygg eller et brukket bein. Elevene ble engasjert i finne metoder for å håndtere egne tanker og følge opp hverandre.

Kristian Rem er utdannet psykolog og jobber med barn, unge og familier i Nordre Follo kommune. Som kommunepsykolog underviser han om psykisk helse og livsmestring, og var med å bidra under utviklingen av Tankevirus Skole. Camilla Hartsang  "Verdensdagen for psykisk helse har på mange aldri vært mer aktuell. Samtidig kan vi ikke bygge god psykisk helse på én dag. 
God psykisk helse bygges i omgivelsene våre og er et felles ansvar. Vi håper derfor at flere virksomheter og organisasjoner bruker Verdensdagen som en anledning til å markere sitt ansvar og engasjement i sitt nærmiljø. 
Vi håper Verdensdagen åpner noen nye dører i år, og at kampanjen kan være en inngang til å sette psykisk helse på agendaen og initiere tiltak som monner og varer. Bruk anledningen til å skape møteplasser, gode samtaler og interessante debatter om tiden vi er i og året som var. Tør å tenke utenfor boksen om samarbeidspartnere og målgrupper. Kanskje er det nettopp de som aldri ville vurdert å markere som trenger det som mest?" 
 

Verdensdagens tema 2021;

Livet under og etter en pandemi

 

 

Til toppen