Nesten som å være på tokt i ishavsødet med Amundsen

Elevene fra Frankrike fikk en innholdsrik uke ned elevene i Fransk 2-klassen på Roald Amundsen 

Franske elever utfordrer overlevelsesinstinktet - Klikk for stort bilde Ingunn Lhote

Litt om Erasmus-prosjektet

Erasmus + -prosjektet er et Europeisk tiltak for at unge fra alle europeiske land skal få møte hverandre og skape vennskap og diskutere hvordan vi skal løse fremtidens utfordringer, ikke minst innen miljø.
I vårt prosjekt handlet om miljøaktivitet i landet vårt, byen vår og skolen vår i dag og vi drømte og sammen om hvordan byen og livet vårt blir i 2050, den vi selv skal skape. 
I februar var fransk-klassen vår var på besøk i La Roche-sur-Yon, sør-vest-Frankrike og denne uken har vi hatt besøk av den franske klassen.

Minnerike opplevelser

De hadde kanskje ikke forventet snøstorm under båtturen i Oslofjorden, men slike opplevelser glemmer man sjelden.
Mandag denne uken var værforholdene ganske røffe, men planen var båttur, og da det ble båttur. Kanskje i kaldeste laget både for besøkende og egne elever, men heldigvis fikk de også sett Norge fra sitt beste påfølgende dag under en seanse på Kolbotnvannet. Der fikk de testet kreativiteten og lekenheten, de grillet pølse på bål, og spiste selvfølgelig appelsin og kvikk lunsj. Det så ut som alle koste seg veldig selv om bekledningen fremdeles var noe sparsommelig i forhold til temperaturen.

Utover dette var de franske elevene på besøk hjemme hos de norske til norsk middag, vært på toppen av Holmenkollen i strålende marssol, besøkt Vigelandsparken, Munchmuseet, Operaen, besøkt en snekkerbedrift der de ansatte snakket fransk og besøkt Klimamuseet/Geologisk museum på Tøyen.

Hva sitter elevene igjen med?

Vennskapsbånd knyttes, språkferdighetene styrkes og varige minner skapes.