Ny rektor ønsker god vinterferie

Mandag 6. februar var Pernille på plass som ny rektor på Roald Amundsen. Det har vært fine to uker med mye bli kjent aktivitet.

Rektor på elevrådsmøte - Klikk for stort bilde Helene Kristiansen

Tverrfaglighet

De første ukene har vært preget av aktiviteter for elevene. Fredag 10. februar var det kick out for perioden "Et fett liv" og alle elever på Vg1 presenterte sine funn på en mini forskerkonferanse. Rektor Pernille var med i juryen og fikk gleden av å observere og snakke med mange av gruppene. Elevene hadde jobbet godt og bredt med sine valgte problemstillinger og det var ingen enkel jobb for de ulike juryene å komme fram til vinnere i de ulike kategoriene. Som ny på skolen var dette en unik mulighet å få hilst på mange elever og se hvordan de presenterte sine kompetanser innenfor feltet de hadde jobbet med.

Rektor Pernille på forskerkonferanse - Klikk for stort bilde Helene Kristiansen

Elever og personal

Elevrådsleder var raskt innom lederkontoret mandag 6. februar for å hilse på ny rektor og invitere til elevrådsmøte. Ingenting er kjekkere enn å oppleve elevengasjementet og få være med på elevrådets planlegging av kjærlighetens dag. Gode tradisjoner ved skolen holdes ved like og alle elever får mulighet til å gi rose til en eller flere de tenker fortjener en oppmerksomhet. Engasjerte elever bidrar også til gode aktiviteter i skolens midttime og svært mange elever deltok på kahoot torsdag 15. februar. I en travel hverdag er det mange anledninger til å møte gode kollegaer. Både lunsjen og ulike møter har gitt mulighet til å hilse og bli litt kjent. Framover våren vil stadig flere arenaer for elever og lærer bli besøkt og Pernille vil også være å se ved inngangen klokken 08.00 for å ønske god morgen til alle som kommer på skolen.

Ny rektor var også tilstede på åpen skole i januar. Her møtte mange potensielle nye elever og foresatte opp, og det var kjekt å se den store interessen for å bli bedre kjent med skolens tilbud. Etter vinterferien er det også foreldremøter for årets elever i Vg1 og Vg3, og Pernille ser veldig frem til et gode skole-hjem samarbeid.

Rektor Pernille Herje Haga - Klikk for stort bilde Helene Kristiansen

Stolt ny rektor

Pernille er 52 år og bor på Greverud i Nordre Follo. Hun har jobbet i videregående skole siden 1994 både som lærer, rådgiver og skoleleder. Før hun kom hit til Roald Amundsen var hun rektor ved Frogn videregående skole i fire år.

Det var spennende å søke jobben som rektor når så mange ville ha stillingen. Jeg er veldig stolt og ydmyk over å ha fått ansvaret for en skole med så mange dyktige ledere, lærer og elever. Engasjementet for å være med å skape en opplæring som motiverer og engasjerer ungdommer i egen læring, var en særlig motivasjon for å søke jobben. De siste 8 årene har stadig flere elever ønsket å være elever ved Roald Amundsen og dette forteller noe om hvordan opplæringen treffer godt. De samme årene har stadig flere elever fullført og bestått sin opplæring ved skolen, som igjen gir et innblikk i hvordan ledelse, administrasjon og det pedagogiske personalet samarbeider og legger til rette for en relevant opplæring hvor elevene lykkes godt.

Jeg gleder seg til å være en del av dette laget, men først ønskes alle elever og ansatte en riktig god vinterferie!

Til toppen