Restaurant- og matfag deler oppskrift på fiskekaker

med fremgangsmåte. 

Fiskekaker - Klikk for stort bildeFiskekaker A.B  

Fiskekaker

500 g fiskefilet uten bein og skinn (torsk, hyse eller sei)

8 g salt

½ ts revet muskatnøtt

¼ ts pepper

Ca. 2,5 dl melk (går fint å bruke laktosefri melk eller rismelk)

25 g potetmel

Framgangsmåte:

Det er hensiktsmessig å bruke en hurtigmikser når du lager fiskefarse.

  1. Ha kald fiskefilet og salt i maskinen og kjør dette godt sammen
  2. Ha i krydder
  3. La maskinen gå rolig og spe med kald melk
  4. Ha i potetmel og kjør maskinen til fiskefarsen blir godt blandet sammen
  5. Sett steikepannen på middels varme, steikes i smør eller olje
  6. Form fiskekakene med en skje (8- 10 fiskekaker)
  7. Kakene steikes på begge sider og skal være gylden brune på begge sider
  8. Kan ta 2-3 min på hver side, til er de gjennomstekte
  9. Serveres med f.eks. kokt poteter/potetmos, grønnsaker og stekt løk. Eller spises som fiskeburger i brød.

 

God fornøyelse!

 

 

 

 

 

 

 

 

    Til toppen