I anledning vaffeldagen deler Restaurant- og matfag to herlige vaffeloppskrifter som vi håper dere vil prøve ut.
Vafler
Congerdesign/Pixabay
Lunsjvafler (4- 6 plater)
3 egg
1,5 dl melk
5 ss cottage cheese
1.5 dl havregryn (lettkokte)
½ dl spelt eller hvetemel
1 ts bakepulver
- Bland alt sammen godt sammen
- La røra svelle i ca ½ t før den steikes
- Tips til servering: spekeskinke, salat og rømme eller hvitost og paprika
Vanlige vafler (ca 12 plater)
3 egg
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
50 g smeltet smør
1 dl rømme eller kefir
4 dl melk
2 dl hvetemel
2 dl byggmel eller
- Pisk egg og sukker sammen
- Ha i alt det andre og bland dette godt sammen
- La røren svelle i ca ½ t
- Steikes
- Serveringstips: Syltetøy, brunost, rømme eller pølse
God fornøyelse!
Publisert avHege Balberg
Publisert25.03.2021 13.03
Sist endret26.03.2021 11.33