Veien til finalen i Tine Matcup

I september ble elevene i 2KOA introdusert for årets Tine-Matcup oppgave.

Dette var ikke en del av undervisningen, men elevene som gikk videre fra første del av oppgaven skulle få lov til å benytte seg av skolens verksteder og få veiledning av lærerne på veien mot semifinale.

Tine Matcup - Klikk for stort bildeTine Matcup AGL   

Oscar, Lea og Anna leverte en meny som imponerte juryen nok til å kvalifisere seg til semifinalen på Tine sitt proffkjøkken i Oslo.

Menyen er:

 

Aperitiff

Eplemojito med tapiocaperler

Forrett

Grillet sellerirot

Potet,-og sjampinjongcroquette

Asiatisk blomkåltaco

(Gluten, Nøtter, Egg, Melk, Selleri, Soya)

Hovedrett

Rosastekt lam, ravioli fylt med TINE alpeost og lammekjøtt,

syltet kepaløk og brokkolipure og kremet lammesaus

(Gluten, Egg, Melk)

Dessert

Sprø karamellvaffel, vaniljeparfait

 og rørte blåbær toppet med hasselnøttkrokan

(Nøtter, Egg, Melk)

 

Laget består av to kokker, Oscar og Lea og en servitør, Anna. I flere uker trente laget, og der det passet seg tilpasset faglærer undervisningen slik at de kunne øve i skoletiden, resten av treningen var på eget initiativ der skolen dekket råvarene.

Etter flere uker med trening, tilbakemeldinger og endringer i kjøreplanen, var laget klare for den store semifinalen. De rustet seg opp med utstyr, fylte bilen til laglederen og dro av sted fra Rosenvilde grytidlig på morgenen. Semifinalen var tross alt på andre siden av byen og ingen av oss hadde lyst til å bli sittende fast i pendlerkøen. Vi ankom først, en hel time før neste lag, men vi hadde ikke hatt dårlig tid.

Semifinalen besto av fem lag, Team Rosen var først ut med oppstart klokken 10:00. Selve konkurransen tar fire timer fra start til slutt, da skal laget pynte bord, lage og servere maten til gjester og dommere. De skal lage åtte porsjoner av alle rettene, tre til dommerne, fire til gjestene og én til utstilling. 

Ingen konkurranse går seg til uten litt motstand, for oss manglet vi en del til en kjøkkenmaskin og Anna hadde fått servietter som ikke kunne brettes slik hun har trent på. Utfordringer derimot, det har vi trent på og det løste seg smertefritt. Selv og lagleder og jeg fikk hjertet i halsen da Anna kastet serviettene og startet på nytt. Vi hadde ikke lov til å snakke med elevene våre under konkurransen, vi måtte se på i stillhet.

Tine Matcup - Klikk for stort bildeTine Matcup AGL     Tine Matcup - Klikk for stort bildeTine Matcup AGL  

 

 

 

 

 

 

 

Jeg var så heldig at jeg fikk være gjest på vårt eget bord og fikk se Anne flambere vafler, snakke om maten og yte ypperlig kundeservice til oss rundt bordet, kokkene sto bak en glassvegg, så vi kunne følge med på dem under hele konkurransen. Utenom det måtte vi vente i spenning til laget var helt ferdig før vi kunne høre  hvordan det hadde gått. De var veldig fornøyde.

Noen nervepinende timer senere var det premieutdeling med selveste Christer Andre Pettersen i spissen, Norges representant i Bocuse d´Or og sølvvinner fra før. Spenningen var til å ta og føle på. Konvolutten ble åpnet.

Vi vant!
Team Rosen er videre til finalen i Stavanger 4. februar!

Finalen er flyttet til 29 april 2022

 

 

Tekst: Andreas Gullhav Lynum 

 

 

Til toppen