Begivenhetsrik uke med besøk fra Spania

Før påske hadde vi besøk av 15 elever og 2 lærere fra Colegio Inmaculada Jesuitas Alicante, Spania. Det ble en begivenhetsrik og veldig hyggelig uke.Tur til Skaugumåsen - Klikk for stort bildeTur til Skaugumåsen Cathrine Ulriksen Mannsakker   

I samarbeid med Asker vgs ble spanjolene mottatt på Asker stasjon mandag ettermiddag. Elever fra Røyken og Asker viste dem rundt, før de hadde felles middag.

Tur til Skaugumåsen

Torsdagen dro 6 jenter fra Røyken med de spanske elevene på Walking classroom-tur til Skaugumåsen. Det var bratt opp og ned åsen, men en fantastisk utsikt på toppen. Der ble det grilling av pølser og marshmallows på selvspikkede pinner. På vandringen mot Skaugumåsen passerte de Asker rådhus, hvor en impulsiv ordfører kom ut og hilste på. Hun inviterte hele gjengen inn i bystyresalen og opp på taket for å se den flotte utsikten inn mot Oslo.

Det ble også en stopp ved Asker kirke og tid til en liten snøballkrig! Man blir aldri for gammel til å leke i snøen! Som seg hør og bør under en Walking Classroom- dag hadde de også en periode med gåing i stillhet, og for noen var det utfordrende. Dagen ble en kjempefin og lærerik!

Norsk skoledag

Tenk at vi glemte å lure de spanske gjestene! I Spania lurer de hverandre 28.12, “El día de los inocentes”, de uskyldiges dag.

I stedet for å bli lurt, fikk gjestene fra Colegio Inmaculada Jesuitas Alicante oppleve en vanlig skoledag på Røyken. Først ble de vist rundt på skolen av Marta, Hanna, Jennifer-Viktoria, Andrea, Mina og Angelika fra 1STB, før de hadde engelsk med 1SRA, spansk i forskjellige spanskklasser, matte i forskjellige mattegrupper og så til slutt kroppsøving med 1MKA.

Det var veldig hyggelig å ha besøk på skolen igjen! Gjestene dro slitne men fornøyde tilbake til hotellet etter endt skoledag!