Elevutveksling i Alicante

Mandag etter vinterferien var det tidlig start for 16 elever og ansatte som tok turen til Alicante. Gjensynsgleden var stor mellom våre egne og spanske elever. De spanske elevene var på besøk hos oss i april, så det var en stund siden de så hverandre sist. Turen er en del av internasjonaliseringsprosjektet Erasmus+.

Bildet viser en gruppe elever som står samlet inne på flyplassen i Alicante i Spania - Klikk for stort bildeKlare for avreise tilbake til Norge Bente Gylland

Med buss fra flyplassen gikk turen til skolen, hvor det var omvisning, lunsj og kickstart på prosjektet middelhavsmat med fokus på sunnhet og helse. Elevene ble hentet av vertsfamiliene sine og dro spente av gårde for å bo en uke i et spansk hjem.

Program

Som del av elevutveksling er det viktig å ta del i den spanske kulturen. Det var lagt opp et tett program for gjengen fra Norge. Dagene startet med språkundervisning på skolen.

Etter spansktimen tirsdag var det tur til Altea og Guadalest. Trange smug, mikromuseum, fantastisk mat, sol og god stemning. Noen nye gloser med spansk ble også innøvd med hjelp fra de spanske elevene fra Colegio Inmaculadas Jesuitas Alicante.

Dagen etter var det byvandring og sightseeing i Alicante. De spanske elevene og læreren  guidet alle trygt gjennom severdighetene. Nasjonalparken Serra De Mariola var målet for torsdagens utflukt. Det var guidet vandring gjennom en del av parken, hvor elevene fikk høre og lære om blant annet rosmarin, mandeltre og oliventre. Informasjonen skulle elevene bruke i skoleprosjektet om middelhavsmat. Alt foregikk på spansk, så de spanske elevene oversatte til engelsk for våre elever. Dagen ble avsluttet med piknik.

Fredagen var det skolearbeid med ferdigstilling av prosjektet. Elevene fikk lage tapas, spansk omelett, patatas bravas og gazpacho, og de presenterte sine gruppearbeider. Det var også rom for litt dans og en leksjon i Flamenco. Kvelden ble avsluttet med felles middag og takketaler fra elevene.

Takk for all gjestfrihet til elever og ansatte på Colegio Inmaculadas Jesuitas Alicante. Elevene har spisset spanskkunnskapene, opplevd spansk hverdag hos sine vertsfamilier og knyttet vennskapsbånd på tvers av landegrenser.