Lag plass!

Det er årets tema for Verdensdagen for psykisk helse. På skolen markerte vi dagen med ulike aktiviteter.

En ung mann med mikrofon i et stort lokale - Klikk for stort bildeCengiz Al med foredrag i aulaen Torben Andersen

Stand

Helsesykepleier og sosialpedagog hadde stand i kantinen. Den var godt besøkt, og flere ungdommer var innom for en prat. Der kunne de også dele ut gratis komplementer og ta med seg en lapp med noen hyggelige ord og gi til en medelev. 

Kreative psykologielever

Elever med faget psykologi laget plakater som nå henger rundt på skolen. Plakatene har søkelys på at vi alle trenger å høre til, og at det er rom for alle mennesker og at alle skal ses. De fine plakatene lar vi henge oppe i lang tid, vi kan alle trenge en påminnelse med noen godord om at vi er bra nok, at vi er viktige for andre, at vi er elsket og at vi betyr noe. Takk for fine ord fra psykologiklassene.

Foredrag

Vi fikk også besøk av Cengiz Al. En fullsatt aula fikk høre han dele erfaringer og historier fra eget liv, med stikkordene ekskludering, inkludering, russetid og sosiale medier. Forestillingen var for elever i Vg1, og etter at alle som ville hadde fått selfies med Cengiz, som gledelig og raust bydde på seg selv, hadde elevene en seanse med informasjon fra fagpersoner innen psykisk helse. 

Medier og kommunikasjonsklassen filmet foredraget, slik at alle klassene skal få se og bruke det i sin undervisning. Det er det mange som gleder seg til!

Husk at vi alle har en psykisk helse. Vår oppfordring er å inkludere alle på tvers av ulikheter, som et viktig bidrag mot ensomhet og utenforskap. Vi trenger å høre til!