Lyskunst

Dette er et prosjekt startet av Trafo kunsthall som 1ELA er med på. Trafo kunsthall gikk i fjor sommer bredt ut og spurte etter yrkesfagklasser i Viken, som ville være med på et prosjekt for å stimulere til at flere ble interessert i kunst og samtidskunst. De eneste som svarte var vi i 1ELA.Lamper laget av elever i 1ELA - Klikk for stort bildeLamper laget av elever i 1ELA Bente Gylland  

Vi har vært på flere besøk på galleri Trafo kunsthall og fått en innføring i samtidskunst med spesielt fokus på lyskunst og lyssetting. Galleriet har også vært her på skolen og besøkt oss.

Kanskje vil noen av oss få større interesse for kunst i framtiden?

Vi har hatt flere kunstnere på besøk i klasserommet vårt, som har fortalt om sine verker og hva de tenker rundt kunsten sin. De har også vist oss måter å jobbe på. I tillegg har vi hatt et teams-foredrag med en norsk lyskunstner bosatt i New York. Dette har gitt oss nytt blikk på hva kunst er og forhåpentligvis et mindre mystisk forhold til hva det er. Kanskje vil noen av oss få større interesse for kunst i framtiden?

Vi har gjort eget kunstnerisk arbeide, hvor vi bygde LEGO-figurer, som vi tok bilder av med lyssetting, slik at det skulle gi morsomme skyggevirkninger. Det vi fokuserte mest på var et lampeprosjekt. Hver elev har lagd sin egen lampe, hvor de har blitt utfordret på kreativitet, lysspill og materiale.

Hilsen 1ELA

Til toppen