No Time To Waste

Vi har hatt besøk fra Italia, Romania, Slovakia, Tyskland og Nederland, i forbindelse med et av skolens spennende Erasmusprosjekter!

Hele gjengen samlet utenfor Kobberhaughytta - Klikk for stort bilde Alexander Steurenthaler

På programmet sto det både gruppeoppgaver på skolen og deltakelse i noen av skolens tyskklasser sammen med våre egne elever. De fikk selvfølgelig oppleve tradisjonell tur i marka med overnatting på Kobberhaughytta, med bål og grilling av pølser, pinnebrød, kortspill og kvikklunsj. Sightseeing i Oslo var også en aktivitet, hvor de var innom Holmenkollen, slottet, Vigelandsparken og operaen. Torsdag ble prosjektet avsluttet på skolen med gruppeoppgaver og pizzafest.

Deltakelse i prosjektet er en glimrende mulighet til å snakke mye tysk, få nye perspektiver på miljøvern og kanskje få venner for livet for våre norske elever. Og det var ingen tvil om at det ble knyttet vennskapsbånd på tvers av landegrensene. Vi gleder oss allerede til neste treff om ikke lenge. I begynnelsen av desember reiser vi til Nederland!

Hva er No Time to Waste?

No Time to Waste er et spennende internasjonalt samarbeidsprosjekt knyttet til tyskfaget med skoler fra Tyskland, Italia, Nederland, Slovakia og Romania. Dette er glimrende mulighet til å snakke mye tysk, få nye perspektiver på miljøvern og kanskje få venner for livet!

Prosjektet bygger på bærekraft og gjenbruk, og har følgende fokusområder:

  1. Bærekraftig varehandel, ernæring og matlaging
  2. Helse og hygiene i et etisk og miljøvennlig perspektiv
  3. Miljøbevisst mobilitet, reise og ferie
  4. Reparasjon, gjenbruk og «up-cycling»
  5. Husarbeid uten miljøfiendtlige kjemikalier
  6. Resurser, energi, resirkulering og nullutslipp

Prosjektet strekker seg over en periode på to år, og i løpet av denne tiden er det planlagt samlinger på alle skolene. Samlingene vil bestå av prosjektuker, hvor elevene reiser til de respektive skolene og deltar på aktiviteter og undervisningsopplegg på tysk knyttet til prosjektets fokusområder.

Deltakerskoler

Her kan du lese mer om skolens satsing på internasjonalisering