NoTimeToWaste i Italia

Ut på nye eventyr i prosjektet NoTimeToWaste. Sammen med grupper fra fem andre europeiske land, besøkte våre elever og lærere Sicilia i Italia. Denne gang var det skolen Enrico Fermi i byen Sciacca som var vertskap skole.

Bildet viser frem elever som står oppstilt ved inngangen til skolen Enrico Fermi i byen i Sciacca. - Klikk for stort bildeVed inngangen til skolen Enrico Fermi i byen i Sciacca. Pål Tidemandsen

Uken startet med omvisning, presentasjon på skolen og jobbing med prosjektet bærekraft. Det ble besøk til byens historiske rådhus og sightseeing i Sciacca.

Det er mye læring og ny kultur å oppleve på Sicilia. Turen gikk til den gamle tempeldalen i Agrigento, hvor templene fra den doriske perioden ble bygget for 2500 år siden. Concordia templet er et av de best bevarte tempel fra antikken og Zeus tempelet er det største som ble bygget i denne perioden. De gamle grekerne og romerne dyrket sitrusfrukter i hagene i dalen, og i dag er stedet på UNESCOs verdensarvliste.

En flott opplevelse var det da gruppen fikk besøke en appelsinplantasje i Ribera, oppleve Scale dei Turci, en steinete klippe på kysten av Realmonte og fjellet Monte San Calogero som er 1326 meter høyt. Selvfølgelig har det blitt masse god italiensk mat og vennskap på tvers av landegrenser.

Deltakerskoler

Internasjonalisering

Vi er en akkreditert Erasmus+ skole. Det vil si at vi har blitt gitt midler til å drive med internasjonale prosjekter i mange år fremover. Dette gjør at vi kan gjennomføre flere spennende prosjekter i samarbeid med skoler fra andre europeiske land. For tiden er vi med i 2 Erasmus+-prosjekter, der det ene dreier seg om fremmedspråklæring gjennom digitale hjelpemidler, mens det andre handler om å gjenbruke og utnytte ressurser på best mulig måte i hverdagen. Kanskje du kunne tenke deg å bli med her?