NoTimeToWaste i Slovakia

Vi har vært i Slovakia, i forbindelse med skolens spennende NoTimeToWaste prosjekt. Sammen med elever og lærere fra Italia, Romania, Nederland og Tyskland var det Slovakia som var vertskap for samarbeidet i januar.

Bildet viser elevgruppen og de to lærerne under avslutningen siste dagen - Klikk for stort bildeGruppen under avslutningen siste dagen Cathrine Mannsaaker

Målet for turen var skolen SOŠ polytechnická Ul. SNP2 Zlaté Moravce som ligger i byen Zlaté Moravce i det sørvestlige Slovakia.  

Program

Vi ble ønsket velkommen av rektor, prosjektansvarlige og elever. Vi besøkte byens museum og ble tatt imot med taler, musikk og gaver av byens ordfører. På planen sto det undervisning i klasserom, omvisning på skolen, og elevene har hatt presentasjoner på tysk og engelsk. Vi har også vært hos en privatskole, og vi ser det er store forskjeller mellom skolene.

Utflukter

Det var utflukter til fine og sjarmerende byer som Banska Stiavnica, en gruveby fra middelalderen hvor de gravde etter sølv og gull. Byen er registrert på UNESCOs verdens kultur- og naturarvliste. I Donovaly gikk turen til toppen med heis. Donovaly er en landsby 972 meter over havet og er et populært skisted. I byen Banská Bystrica, som ligger 210 kilometer fra Bratislava, ble det besøk på museum for det slovakiske nasjonalopprøret og minnesmerke. Vi var også innom den gamle borgen. Oppholdet ble avsluttet med hyggelig middag og flott dans og underholdning.

I midten av februar gleder vi oss til å reise til Italia. Deltakelse i prosjektet er en glimrende mulighet til å snakke mye tysk, få nye perspektiver på miljøvern og kanskje få venner for livet for våre norske elever.

Deltakerskoler

Internasjonalisering

Vi er en akkreditert Erasmus+ skole. Det vil si at vi har blitt gitt midler til å drive med internasjonale prosjekter i mange år fremover. Dette gjør at vi kan gjennomføre flere spennende prosjekter i samarbeid med skoler fra andre europeiske land. For tiden er vi med i 2 Erasmus+-prosjekter, der det ene dreier seg om fremmedspråklæring gjennom digitale hjelpemidler, mens det andre handler om å gjenbruke og utnytte ressurser på best mulig måte i hverdagen. Kanskje du kunne tenke deg å bli med her? 

Til toppen