På besøk hos Kreftforeningens Vitensenter

Helsearbeiderfagselevene på Vg2 har vært på Oslo-tur og besøkt Kreftforeningens Vitensenter. I opplevelsessenteret fikk elevene teste ut interaktive installasjoner og lære om celler, DNA, kreftutvikling og ulike former for behandling.Elevene fikk prøve seg på å fjerne svulster med hjelp av kikkhullskirurgi - Klikk for stort bildeElevene fikk prøve seg på å fjerne svulster med hjelp av kikkhullskirurgi Arnhild Oma  

Elevene lærte om hvordan en mutert celle kan utvikle seg til en kreftsvulst, de prøvde å blande cellegift og fikk prøve seg på å fjerne svulster med hjelp av kikkhullskirurgi.

Vitensenteret byr på aktiviteter og elevene testet spillet «Guardians of the cells» hvor de skulle vekke immunforsvaret til live, det ble også «øvelse balanse» for å teste om de balanserte godt nok til at strålingen treffer på riktig sted. Det ble en fin og lærerik dag i Oslo.

Sitat fra Kreftforenings Vitensenter:
«Kreft er et tema som kan oppleves som faglig tungt og litt skummelt for mange. Derfor ønsket vi oss en mer leken og aktiv tilnærming til temaet. Et besøk hos oss skal være gøy, engasjerende og overraskende»
Ingvill Moe, Prosjektleder for Kreftforeningens Vitensenter. Kilde: Kreftforeningens Vitensenter

Til toppen