Plaisir réunionnais

Dette besøket har vi ventet lenge på, og endelig var Belgierne tilbake på Røyken. Det var noen år siden sist vi hadde besøk fra Tournai. En gruppe fra skolen var der i mars, og nå var vi så heldige å få de på besøk hos oss i april. I tillegg til prosjektarbeid og undervisning på skolen, var det ulike aktiviteter gjennom uken.

En gruppe mennesker som står oppstilt og holder opp store bokstaver som viser teksten Erasmus+ - Klikk for stort bildeBesøk fra Tournai Lars Brente

Sammen med kunstfaglærere trykket elevene emblemer på T-skjorter. Det var Oslotur med sightseeing på Akershus festning, før turen gikk innom bystyresalen i Rådhuset og til Vigelandsparken. Våren bestemte seg for å ta en pause, og i snøkaoset passet det bra med inne aktiviteter. Da ble det på ekte norsk vis steking av vafler.

Det viste seg å være noen tøffinger blant våre belgiske venner fra Collège Notre-Dame ● TOURNAI (collegedetournai.be) Sammen med våre elever var det noen som tok et forfriskende bad i Oslofjorden da de gikk kyststien mellom Åros og Båtstø. Tradisjonen tro ble det arrangert kulturkveld i skolens aula, hvor våre belgiske gjester var ansvarlig for underholdningen. Det har vært en hyggelig uke, og våre elever har virkelig fått fart på fransken sin.