Salutations de Belgique

Så var vi endelig tilbake til Belgia igjen. Vår tradisjon med utveksling med Belgia startet allerede i 1994 og har vært en kjær tradisjon. 17 elever og 3 lærere har utforsket det franske språket på skolen College Notre-Dame De Tournai i uken som var.

Bildet viser en gruppe mennesker som står oppstilt på et brosteinslagt torg i en by i Belgia. - Klikk for stort bildeSightseeing i Tournai Gunhild Hernes

Søndag etter ankomst tilbragte elevene tid med sine vertsfamilier, og allerede dagen etter gikk turen til Paris. Tirsdag var det undervisning på skolen om formiddagen, og elevene fikk lage deilige Crepe før det på kvelden var karaoke.

Så gikk turen til Brüssel. Det har vært byvandring i Tournai, som er byen elevene har bodd i under oppholdet. I Tournai fikk de oppleve restaurantbesøk med deilige belgiske pommes frites. I musikk-klassen på skolen ble de kjent med belgiske Thibaul. Det hele ble avsluttet med kulturkveld på skolen, der våre elever underholdt for de belgiske elevene, foreldrene og lærerne. Kvelden ble en kjempesuksess!

Elevene er mange franske gloser rikere etter oppholdet. Det har gått ned noe belgisk sjokolade og mange belgiske vafler, nye vennskapsbånd på tvers av landegrenser er skapt, og vi gleder oss allerede til å få besøk fra Belgia og College Notre-Dame De Tournai i slutten av april.