Utvekslingsuke med Spania

Vi har hatt besøk av en gruppe på 19 elever og lærere fra Zaragoza i Spania. Elevene har bodd hjemme hos våre elever og deres familier, og det ble en begivenhetsrik og veldig hyggelig uke.

Bildet viser en gruppe mennesker som står samlet på toppen av taket til Den Norske Opera i Oslo - Klikk for stort bildePå taket av Den Norske Opera Christian Flaten

Gruppen kom fra skolen Ies La Azucarera og besøket er en del av prosjektet Erasmus+. Som en akkreditert Erasmus+ skole har vi blitt gitt midler til å drive med internasjonale prosjekter i flere år fremover.

Omvisning, bli kjent og igangsetting av prosjektet sto på planene første dagen. Gjestene fikk oppleve en vanlig skoledag på Røyken, og deltok i undervisningen. Det var også foredrag med Torgeir Higraff som fortalte om Kontiki og Tangaroa ekspedisjonene. Et høydepunkt var nok langrennsski og aking på skikkelig norsk vis. Det var stas med snø, knall og fall og mye latter med påfølgende bålkos og grilling av pølser. Tur til Oslo er et must. Vigelandsparken, Den Norske Opera, Kontikimuseet, Karl Johansgate og Slottet ble sirlig dokumentert på de spanske telefonene. Kultur, nye opplevelser, utforsking av språk og vennskap på tvers av landegrenser er en skikkelig god bonus etter en slik utvekslingsuke.

Internasjonalisering

Vi er en akkreditert Erasmus+ skole. Det vil si at vi har blitt gitt midler til å drive med internasjonale prosjekter i mange år fremover. Dette gjør at vi kan gjennomføre flere spennende prosjekter i samarbeid med skoler fra andre europeiske land. For tiden er vi med i 2 Erasmus+-prosjekter, der det ene dreier seg om fremmedspråklæring gjennom digitale hjelpemidler, mens det andre handler om å gjenbruke og utnytte ressurser på best mulig måte i hverdagen. Kanskje du kunne tenke deg å bli med her?