Aktuelt

Nye regionale smittevernstiltak

Regjeringen innfører regionale regler for å forsinke og begrense spredning av den nye virusvarianten omikron. Skolen følger Bærum kommunes smitteverntiltak. I første omgang gjelder dette i 14 dager. Les mer på kommunens sider.

Lina Si Berg Møllersen går Vg2 Industriteknologi (TIF) og drømmer om å jobbe med F16 fly i fremtiden

Lina er eneste jente på trinnet og savner flere jenter på laget når hun kjemper mot 38 store gutter til fotball i gymtimen. «De tar godt vare på meg altså», legger hun til med et smil. Hun vil like vel oppfordre flere jenter til å søke på utdanningsprogrammet Teknologi- og industrifag.  

Vilde fra 3MDD er én av 10 finalister i skrivekonkurransen «Skriv for framtida».

Uka etter høstferien samlet vi alle MD-klassene på Vg3 til skriveverksted i norsktimene. Vi fikk besøk av @climateillustrated, som lærte oss om viktigheten av personlige historier knyttet til bærekraft, og inviterte alle elevene med på skrivekonkurransen «Skriv for framtida». Dette er en konkurranse der ungdom har delt sine personlige historier om bærekraft og klima. I forrige uke fikk vi gladnyheten om at Vilde i 3MDD er én av ti finalister i konkurransen! Vi gratulerer så mye, og håper at seieren kommer helt hjem.  

KULtur dag hos Carpe Diem demenslandsby

Forrige uke ble det skapt magi for beboerne ved Carpe Diem demenslandsby. I samarbeid med elever og lærere fra Rud vgs ble det arrangert KULtur i landsbyen. Det var god stemning og alle hadde en veldig fin dag!  

Rud -lærer Ingeborg Sveen har skrevet boken "Fortellinger om flukt".

I samarbeid med flere lokale elever og to lærervenner, har hun skrevet en intervjubok hvor ungdommer som en gang var flyktninger, forteller sine historier.   

Nettverkssamling for HDP lærere på Rud vgs.

Intensjonen for dagens Nettverksdag var bl.a. å la seg bli inspirert av andres gode praksis og jobbe med faglig relevante emner i tråd med fagfornyelsen.  

Videregående skole og korona: Unntak fra fraværsreglene

På grunn av koronasmittesituasjonen skal helserelatert fravær ikke gjøre utslag på fraværsgrensen ut skoleåret 2021–2022. Skolene skal sørge for at slikt fravær ikke føres på vitnemål og kompetansebevis.

Vg2 Interiør og eksponeringsdesign samarbeider med Carpe Diem demenslandsby

Elever fra Vg2 Interiør og eksponeringsdesign ( FBIE) lærer om brukeres behov og offentlig interiør, gjennom verdifullt samarbeid med Carpe Diem demenslandsby i Bærum kommune.  

Jenter må våge å ta utradisjonelle studievalg

Marion Sjøberg Davidsen og Maya Elise Holmstrand går første året på Teknologi- og industrifag (1TIB) på Rud videregående skole - Vi stortrives og motivasjonen har aldri vært bedre!  

Elevene på Vg1 HDP fikk besøk fra Trygg Trafikk

Elevene på vg1 HDP fikk i går besøk av Hans Martin fra Trygg Trafikk i anledning en refleksoppgave som de har fått i yrkesfaglig fordypning (YFF). Elevene har fått laget egne mini tote-bags eller handlenett der et av kriteriene var at det skulle ha refleks på seg. Det tverrfaglige temaet "Demokrati og medborgerskap" har vært i fokus på denne oppgaven.   

Til toppen