Aktuelt

«Den store lærerjakten» starter snart!

Flere hundre lærerstillinger lyses ut fredag 24. mars. Viken fylkeskommune søker etter de beste lærerne til de videregående skolene i fylket. 

Nettverksseminar Makerspace

Rud Makerspace er nå en del av Osloskolens nettverk for Skaperverksteder. Forrige uke var vi tilstede på første samling ved Kuben videregående skole.

Nikita Hair holdt kurs om teksturert hår for frisørklasser

Som en del av vår samarbeidsavtale med Raise Gruppen AS   fikk frisørklassene på Vg1 og Vg2 denne uken besøk fra kursholdere i Nordens største og ledende frisørkjede, Nikita Hair. De to dyktige frisørene holdt kurs for elevene i skolens frisørsalong, og viste hvordan man jobber med afroteksturert og krøllete hår. Det ble innføring i klipp og styling, og elevene fikk teste ut teori i praksis med hårmodeller.  

Videreutdannelse gir nye spennende arbeidsmuligheter!

Nå kan du søke studieplass på Fagskolen i Viken med oppstart høsten 2023!      

Foreldre bør fremsnakke yrkesfag

I Oslo melder hele 70 prosent av NHOs medlemsbedrifter at de har et udekket behov for yrkesfaglig kompetanse. Elever som velger yrkesfag får kompetanse som er høyt verdsatt og godt lønnet, skriver Vegard Einan regiondirektør i NHO Viken Oslo og Kjetil Tvedt, direktør for kompetanse og seriøsitet i BNL. (Kilde: WorldSkills Norway)

Rud elever deltok på søvnforedrag og ble inspirert til å gjøre en endring

Andreas Floberg (17) har sammen med andre klassekamerater endret sitt søvnmønster etter å ha deltatt på spennende søvnforedrag i forbindelse med RØRE-prosjektet som skolen er en del av gjennom Viken fylkeskommune.

Fikk 3. plass i fylkesmesterskapet i frisørfaget

I går arrangerte WorldSkills Norway fylkesmesterskapet i frisørfaget. To elever fra Rud deltok, og vi gratulerer Helene Bernhoff-Lorentzen (2FRA) med en fantastisk innsats og 3. plass i konkurransen! 

Elever fra Teknologi- og industrifag bygger feltkaminer som skal sendes til Ukraina.

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Asker Sveis & Mekaniske AS, Smeder utan gränser og Rud videregående skole ved utdanningsprogrammet Teknologi- og industrifag.   

Fylkesråd for utdanning og kompetanse Heidi Westbye Nyhus besøkte Rud

Takk til Fylkesråd for utdanning og kompetanse Heidi Westbye Nyhus og ungdomsskoleelev Isa Tvedt-Østreng for hyggelig og viktig besøk på skolen tirsdag 7. februar 2023.

Deltar i NM i engelsk 15. februar

Natalia Larsen Havnen fra klasse 1MDE skal representere Rud når det er NM i kreativ skriving i engelsk på Jessheim 15. februar. I tillegg har Henriette Lucie Wessel Poetzsch fra klasse 1MDC laget en kortfilm som bidrag til kortfilmkonkurransen i NM i engelsk samme dag.

Til toppen