Til nye elever: Husk å aktivere din Viken-bruker

Bruk brukernavn og aktiveringskode du har fått på SMS. Se hvordan du aktiverer Viken-brukeren din.

4 ungdomsbedrifter fra Rud videregående skole deltar på fylkesmesterskapet i Viken 2022

Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter i Viken 2022 er like rundt hjørnet, og er landets største entreprenørskapsmesterskap. Her deltar det elever fra videregående skoler i hele Viken, som har etablert ungdomsbedrift i løpet av skoleåret.

Før vinterferien fikk skolen besøk av Sanne Skjørland og Anniken Mohn Sten fra Ungt Entreprenørskap. De holdt en presentasjon om fylkesmesterskapet for elevene i de ulike ungdomsbedriftene på Rud vgs. Målet var å forberede elevene, gi gode råd og litt praktisk informasjon i forkant av messen.

På Rud vgs. har vi 19 ulike ungdomsbedrifter og 4 av disse skal delta i fylkesmesterskapet. I år vil det bli digitale intervjurunder og selve premieutdelingen vil være fysisk 5. april. Ungdomsbedriftene er påmeldt i ulike kategorier hvor de skal presentere og legge frem sin forretningside.

ParaHold UB er en av ungdomsbedriftene som er påmeldt i kategorien «Reklamevideo og Bærekraftsprisen». Elevene skal vise frem sin egen reklamefilm og det skal presenteres en god pitch til juryen. ParaHold har en forretningside om å redde ødelagte paraplyer og bruke miljøvennlig materiale. Selve ideen fikk de fra tanken om «hverdagsproblemer» og hvordan de kan bidra til å gjøre en hektisk hverdag enklere. Det har hele tiden vært viktig med miljøfokus. Paraplyer blir fort ødelagt og kastet i søpla, og de ønsket derfor å utvikle et produkt som skal festes på stangen inni paraplyen slik at den ikke vrenger seg og dermed forlenger levetiden. 

Elevene syntes det er positivt å få være med å starte sin egen ungdomsbedrift. Her lærer de å samarbeide om et felles mål, hvor man skaper egne ideer og utvikler ferdige produkter. Det er en annerledes skolehverdag å få være med på dette, og man vokser ved å få ansvar og vil kunne ta med seg denne erfaringen videre når man skal ut i arbeidslivet. Det er viktig å lære hvordan man skal drive og organisere en bedrift, samarbeide med andre mennesker, og ikke minst etablere kontaktnett med næringslivet.

Les mer om våre ungdomsbedrifter

Sanne Skjørland og Anniken Mohn Sten fra Ungt Entreprenørskap 

ParaHold UB 

ParaHold UB 

Til toppen