Aktuelt

Spennende prosjekt på TIF

Vg1-elevene på TIF, Teknologi- og industrifag, har hatt i oppgave å lage luftputebåter. De har laserkuttet bunnplate og ror, de har programmert micro:bit og laget luftpute. Prosjektet ble avsluttet med båtrace i gangen.

Jenter behøves i alle yrker!

Det er stadig flere jenter som søker seg til utradisjonelle linjer som i dag er dominert av gutter. Vi har pratet med 3 jenter på skolen vår som går Teknologi- og industrifag & Håndverk, design og produktutvikling.   Emily Fredrikke Kay - Vg2 Industriteknologi Emily har alltid vært kreativ med hendene. Hun var skolelei og ville prøve nye utfordringer. På en utdanningsmesse åpnet interessen seg for teknologifag, og siden har hun aldri angret på valget hun tok. "Det beste her er at man kan være kreativ, og skape sine egne ideer. Vi blir vurdert utifra hva vi faktisk lager, og ikke hva vi skriver bak en pult". Hun legger til at det beste med hverdagen er at den er variert, og at ingen dag er lik! «Akkurat nå jobber jeg med et smykkeprosjekt hvor jeg lager noen ringer som skal dreies og graveres». Emily har enda ikke bestemt seg for hva hun vil gjøre etter videregående, men syntes det virker gøy å jobbe med sveising og platearbeid. Det beste rådet hun vil gi videre er å ikke være redd for å prøve noe nytt og litt annerledes. Det er aldri for sent å ombestemme seg, og det finnes alltid en ny mulighet. Emily trives veldig godt med valget sitt, og sier at miljøet og lærerne er helt topp. Hun legger til at det kan bli litt kjedelig med alle guttene, og oppfordrer flere jenter til å søke!     Sara Tijanic - Vg2 Kjøretøy Sara drømmer om å kunne kjøre sin egen «mekkede» Golf 4 når hun får førerkort. Hun er for tiden ute i praksis hos Toyota Asker & Bærum avd RUD. Hun jobber med å klargjøre bilen til EU kontroll. «Jeg valgte denne utdanningen fordi jeg er glad i praktisk arbeid, og har alltid hatt interesse for biler. Jeg ønsket å lære hvordan biler blir bygd for så å kunne reparere dem», forteller Sara. «Det beste med denne utdannelsen er at man lærer noe nytt hele tiden, og i tillegg er man opptatt av at det skal være et godt arbeidsmiljø. Denne utdannelsen passer for alle. Det handler ikke om styrke, men om teknikk», legger hun til. Etter videregående ønsker Sara å få en lærlingplass hos et lastebilverksted.   Ksenija Asjotovna Movsesjan - Vg2 Trearbeid «Jeg snekret min første hylle da jeg var 12 år, og har alltid likt å lage ting med hendene». Ksenija har vokst opp med en far som er møbelsnekker, og bestemte seg tidlig for at hun ville gjøre interessen sin til et yrkesvalg. «Det beste med denne utdannelsen er at det både er fysisk og praktisk arbeid. Jeg får god mulighet til å være kreativ». Det å følge sin egen drøm og kjenne etter hva man liker best, er rådet hun ønsker å formidle videre til nye søkere. Ksenija er ganske sikker på hva hun ønsker å jobbe med i fremtiden. Hun planlegger likevel å ta påbygg til generell studiekompetanse slik at hun kan ha flere muligheter senere. Vi er kun 2 jenter i klassen, og det hadde vært veldig fint å få flere jenter hit selv om vi trives veldig godt.    

Slik blir nye Rud

Arkitektkonkurransen er avsluttet og Jostein Rønsen Arkitekter AS, med sitt prosjekt Brobygging, stakk av med seieren. Nye Rud skal bestå av syv bygg knyttet sammen av syv broer, noen over flere plan.

Hedda, tidligere Rudelev, satser som seilmakerlærling

På Rud videregående valgte Hedda design og håndverk. Men egentlig hadde hun ikke peiling på hva hun ville. "Jeg husker at jeg var med på en fagdag som dreide seg om tekstiler, og at læreren min sa at jeg burde få praksisplass hos en seilmaker. Så fikk jeg praksis hos With Marine her i Asker og likte meg så godt at jeg søkte om å få lærlingplass", forteller Hedda.

I februar feirer vi over 25 år med danselinje i gamle Akershus fylkeskommune!

Danselinjene ved Jessheim vgs, Lillestrøm vgs, Rud vgs og Ski vgs viser, i samarbeid med På tå hev og DNO&B, en helaftens jubileumsforestilling på Scene 2 i Den Norske Opera & Ballett. Alle våre 3.klassinger står på scenen i koreografier utviklet av dansekunstnere som tidligere har vært elever ved våre danselinjer, og som også har vært deltakere i På tå hev: Sebastian Biong (Rud vgs. 2015), Josephine Gracia Slaaen (Lillestrøm vgs. 2013) og Mali Langvatn Sæther (Ski vgs. 2012) Følg med for videre oppdateringer! Takk til @DNO&B og @SparebankstiftelsenDNB for samarbeid og støtte!

Lærlinger på besøk

Lærlingene er de beste ambassadørene for rekruttering til sine yrker. Vg1HDA og Vg2DTEA hadde fredag i forrige uke besøk fra tidligere Rud-elever som nå er ute i lære.

Årets elevundersøkelse starter snart!

Årets elevundersøkelse skal gjennomføres på Rud i uke 46-47 for alle ordinære elever. Dette er en årlig undersøkelse som gir elevene mulighet til å si deres mening om læring og trivsel i skolen. Undersøkelsen er anonym og er tilgjengelig på følgende språk: Norsk (bokmål og nynorsk), nordsamisk, engelsk, arabisk, tigrinja og dari.

Trafikkfarlige situasjoner

Vi minner om viktigheten av at passasjerer ikke slippes av utenfor skolens hovedinngang. For å unngå kaos og trafikkfarlige situasjoner, ber vi alle i stedet benytte rundkjøringen ved idrettshallen.

Ansatte på brannvernkurs

Det ble spennende og lærerike timer for ansatte på Rud da de deltok på brannvernkurs denne høsten. I løpet av noen uker skal alle ansatte få brannvernopplæring, både teoretisk og praktisk. Takk til instruktør Rolf Norberg for inspirerende og engasjerende kurs. 

Elever fra Design og tekstil påtar seg oppdrag

Texus, ungdomsbedrift på Vg2, påtar seg oppdrag  i reparasjon, omsøm og produksjon av nye produkter.

Til toppen