Aktuelt

Sommerskole for deg med stryk eller ikke vurdering

Har du karakteren 1 i et fellesfag? Har du ikke vurdering i et fellesfag fra 2021 eller tidligere? Viken tilbyr gratis sommerskole i et utvalg fellesfag sommeren 2022!

Tiller videregående skole har vært på inspirasjonsbesøk i vårt Makerspace

Takk for besøket til Tiller videregående skole for en inspirerende og lærerik delingsdag. Vi gleder oss til videre samarbeid hvor vi sammen skal utvikle våre Makerspace.    

Bli kjent med oss og se hva vi kan tilby

Årets Åpen Dag ble gjennomført digitalt. Se presentasjonene av de ulike utdanningsprogrammene.    

Bli kjent med jentene bak det norske klesmerket MEAH

Madeleine Aslan og Eirin Wie Haveland (MEAH) er tidligere Rud elever. De gikk på utdanningsprogrammet som i dag heter Søm og tekstilhåndverk (HDP), og var ferdige i 2012. I dag eier de MEAH Design og er skaperne bak det norske klesmerket MEAH.    

Helse- og oppvekstfag ved Rud vgs har signert samarbeidsavtale med Bærum kommune

Forrige uke var både rektor Geir Lindblad og Espen Andersen fra Bærum kommune tilstede for å signere samarbeidsavtalen for utdanningsprogrammet Helse- og oppvekstfag. Samarbeidet skal være med på å styrke fag- og yrkesopplæringen for elevene ute i praksis. Sammen skal vi utdanne fremtidens helsefagarbeidere!      

Eda Mutu studerer til å bli ernæringskokk og er vår nye lærling i kantinen

Eda Mutu er 23 år gammel og har en drøm om å jobbe som ernæringskokk. Hun har allerede gått ett år på studiene, og skal nå være lærling i tre år på kantinekjøkkenet ved Rud videregående skole.    

Læreplassgaranti til alle kvalifiserte søkere

Viken fylkeskommune etablerer en læreplassgaranti for alle kvalifiserte søkere til læreplass. Det vedtok fylkestinget i Viken 30. mars.  

Rud videregående skole aktuell i forskningsprosjektet MAKER

Denne uken har vi hatt besøk av representanter fra forskningsprosjektet MAKER - skaperorientert læring ved Universitetet i Sørøst- Norge (USN). Makerspace på Rud vgs. skal være med å utvikle kunnskap om praksis, læring, kreativitet og digital kompetanse i morgendagens skaperverksteder.  

Rud videregående skole inngår samarbeid med Møller Bil Skolen og Toyota Asker og Bærum

Skolen har denne uken inngått samarbeidsavtale med Møller Bil Skolen og Toyota Asker og Bærum som er to store lokale bedrifter innenfor bilbransjen. Sammen skal vi utdanne bransjens behov for arbeidskraft. Dette gleder vi oss til! Budstikka har skrevet om samarbeidet  her (krever innlogging).      

Storfint besøk fra Dysleksi Norge!

I går holdt pedagog Åsne Midtbø Aas fra Dysleksi Norge foredrag for de ansatte ved Rud videregående skole. Tema var "tilpasset opplæring i klasserommet", og hun holdt et engasjerende foredrag om dysleksi og tilrettelegging i klasserommet.    

Til toppen