Bli kjent med jentene bak det norske klesmerket MEAH

Madeleine Aslan og Eirin Wie Haveland (MEAH) er tidligere Rud elever. De gikk på utdanningsprogrammet som i dag heter Søm og tekstilhåndverk (HDP), og var ferdige i 2012. I dag eier de MEAH Design og er skaperne bak det norske klesmerket MEAH.

Madeleine Aslan og Eirin Wie Haveland MEAH Design  

 

MEAH Design ble startet i 2019 og holder til i fine lokaler på Jar i Bærum. Jentene har god erfaring som syersker og designere, med mange suksessfulle oppdrag og klær bak seg. 
- For tiden syr vi små, forskjellige oppdrag og et stort oppdrag for Prøysenhuset. Vi selger også egendesignede og skreddersydde kvinneklær i nettbutikken, i tillegg har vi startet med sykurs. 

Etter Rud videregående begynte Eirin å jobbe, for det meste i helsevesenet. Etter noen år startet hun med et interiør-studie, men ønsket å kombinere dette med å sy klær og skape noe som ingen andre har, noe unikt. Madeleine gikk i lære og fikk svennebrevet, og jobbet for foreldrene i EdensHave. I 2018 tok Madeleine fagbrevet til kjole- og draktsyerfaget og er medlem av kjole- og draktsyerforbundet. Hun har også vært lærling hos Eva Lies design hvor hun sydde bunader.

- På Rud vgs lærte vi oss god design, ulike teknikker innen sying, viktigheten av samhold, og at man ikke skal gi seg. Vi fortsatte med å sy etter å ha gått på Rud, det ga motivasjon og mersmak, sier jentene.

Madeleine og Eirin sitter igjen med bare gode minner om tiden de hadde på Rud vgs.

- Et av de beste minnene er catwalk oppgaven! Madeleine vant til og med første plass for design av kjole! Vi hadde også noen fine turer sammen med klassen. Vi husker veldig godt en inspirasjonstur vi hadde til Danmark. Rud vgs er en skole med veldig godt miljø, flinke og engasjerte lærere, legger jentene til.

 

Les mer om MEAH Design her

Til toppen