Eda Mutu studerer til å bli ernæringskokk og er vår nye lærling i kantinen

Eda Mutu er 23 år gammel og har en drøm om å jobbe som ernæringskokk. Hun har allerede gått ett år på studiene, og skal nå være lærling i tre år på kantinekjøkkenet ved Rud videregående skole.

  

Eda har fullført studiespesialisering på videregående skole og ønsket å utdanne seg videre til å bli ernæringskokk. Hun håper å kunne hjelpe andre med å få et mer bevisst forhold til kosthold og helse.

Eda kom til Rud vgs i februar og trives veldig godt! "Jeg pendler hver dag fra Drammen og reiser kl. 06.00 om morgenen. Jeg gleder meg til å komme på jobb. Arbeidsdagene er motiverende og lærerike. Ingen dager er like. Kollegaene mine er så hyggelige, dette er et bra sted å være. Jeg håper på å kunne fortsette med å jobbe her etter lærlingperioden. Jeg syntes det er et stort pluss å jobbe sammen med elever fra tilrettelagt opplæring. De hjelper til med å drifte kantinen og lager mat."

"Det har nylig vært et kantineseminar hvor tema var sunn og bærekraftig mat. Vi har allerede startet med å lage grovere brød og vi skal se på alternativer til sukker og tilby mer grønt. Vi lager all mat fra bunnen av", forklarer Eda.

- Hva er din rolle på kjøkkenet?

"Jeg lager mat og baker. Jeg jobber sammen med kokken på kjøkkenet og skal få opplæring de neste tre årene. Hun kan alt så det er veldig motiverende å jobbe sammen med henne."

- Hva kan du tilføye kantinekjøkkenet vårt?

"Jeg har tyrkisk bakgrunn og er glad i kulturell mat. Jeg håper på å kunne ta med litt inspirasjon fra tyrkisk kjøkken og internasjonal mat."

Til toppen