Til nye elever: Husk å aktivere din Viken-bruker

Bruk brukernavn og aktiveringskode du har fått på SMS. Se hvordan du aktiverer Viken-brukeren din.

Oda Marie Bøch er lærling hos den anerkjente designeren Tine Solheim.

Oda Marie har gått Håndverk, design og produktutvikling Vg1, og Søm og tekstilhåndverk Vg2 på Rud vgs. Det siste 1,5 året har hun vært så heldig å være lærling hos Tine Solheim Atelier & butikk, noe hun stortrives med.

 

Tine Solheim er utdannet ved det franske moteakademiet École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne i Paris. Hun har hatt praksistid hos Yves St. Laurent og Per Spook i Paris. I 1982 startet hun sitt eget Atelier Dolce Vita og drifter i dag blant annet Tine Solheim Atelier & butikk på Majorstua.

Det hele startet med at Oda Marie var på utplassering hos Tine Solheim og hun benyttet seg av anledningen til å sikre seg en lærlingplass. "Det er få som er heldige å få komme inn som lærlinger her. Det settes strenge krav til elevene og kun de beste og mest motiverte får lærlingplass. Det er viktig at man er oppriktig interessert, er flink sømteknisk og har nøyaktighet, sier Oda. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått denne muligheten og jeg har lært så uendelig mye." Oda har nylig gått opp til minisvenneprøven, og i den anledning sydde hun en kjole med tilhørende jakke. "På denne prøven skal man tilpasse til en modell og jeg valgte moren min", forteller Oda. En av tingene hun lærte på utplassering var å fôre jakker og denne kunnskapen tok hun med seg til minisvenneprøven.

Hos Tine Solheim er det kun toppkvalitet som gjelder. Her er det flotte stoffer som leveres fra de store franske motehusene og et godt utvalg av Chanel stoffer.

- For tiden er det stor pågang med bestillinger av den klassiske Chanel jakken sier Tine Solheim.

Oda jobber nå med å sy forkle til Beltestakk på en Telemarksbunad. Beltetakk kombinert med Tines eget design av farger og detaljer. Til våren er hun ferdig med sin lærlingtid og ønsker videre å ta påbygg for å få generell studiekompetanse. Hun har et ønske om å dra til Danmark og studere design i fremtiden. Vi ønsker Oda lykke til videre!

 

 

 

 

 

 

 

 

Til toppen