Utveksling

Bli selvstendig og utforsk kreativiteten din. Skaff deg internasjonal erfaring gjennom et fantastisk utvekslingsår eller gjennom kortere utenlandsopphold.

​Vi på Rud videregående skole satser på internasjonalisering og ønsker å legge til rette for kortere og lengre utveksling. Det vil si en utveksling som har en varighet fra to uker til ett år. Vi har utvekslingsavtaler med skoler i England, Malta, Tyskland, Frankrike, Danmark og Sverige innenfor fagområdene: Helse- og oppvekstfag, Håndverk, design og produktutvikling, Frisør, Interiør og eksponeringsdesign, Teknikk og industrielle fag, Elektrofag og Drama. Rud videregående skole har midler til disposisjon for utvekslingselever forskjellige steder i Europa, mottatt fra Erasmus+ og Nordplus.

For skoleåret 2023/2024 tilbyr vi ett år utveksling til York College i England for Vg2 Helsefagarbeider. Våre øvrige utvekslingsprogram er av kortere varighet. For å delta i vårt utvekslingsprogram må du være elev ved Rud videregående skole det året du skal på utveksling. For utveksling kortere enn ett år, vil du måtte fortsette som elev på Rud videregående skole etter hjemkomst ut skoleåret.

Er du interessert, ta kontakt med internasjonal koordinator ved Rud vgs, Helene Cederstolpe Straith. E-post: helenecs@viken.no

Rud elever som er på utveksling i England sitter ute sammen i lunsjen. - Klikk for stort bilde

 

 

 

Søm og tekstilhåndverk

Kjøretøy

Helsefagarbeider

Hudpleie

Elektro

Frisør

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde

 

 

Kontaktperson: Helene Cederstolpe Straith, helenecs@viken.no