Europeisk ungdomsparlament i Norge

Tre av våre elever skal være delegater Nasjonalsesjonen i Europeisk ungdomsparlament Norge som finner sted i Bergen 8-10 september.

Det overordnede temaet for sesjonen i år er innovasjon og bærekraft, og å skape nye løsninger til det grønne skiftet.

Europeisk ungdomsparlament (EYP) er et politisk uavhengig læringsprogram rettet mot elever på videregående skole. Organisasjonen ble stiftet i 1987, og har siden 2004 vært del av Schwarzkopf Stiftung med hovedkontor i Berlin.

På internasjonalt nivå arrangerer EYP tre årlige internasjonale sesjoner som varer i 10 dager. Her samles rundt 300 ungdommer fra 30-35 land for å diskutere sentrale politiske temaer, på samme måte som i felleseuropeiske forsamlinger. 

I vår søkte Sandvika-elevene Frida Lyche Oppegaard, Kristine Jægersborg-Tangen og Linn du Meng Strandos Bjørvik om å få være delegater i nasjonalsesjonen, og nå er det bare dager til de reiser av gårde.

Elevene skal delta i komitéarbeid sammen med andre elever fra hele Norge. De skal utarbeide forslag og resolusjoner som til slutt skal diskuteres og stemmes over i plenumsdebatten. Alt foregår på engelsk! Og kleskoden er ganske streng, her er det "smart casual" og "formal" som gjelder. Fire av skolene blir dessuten valgt ut til å representere Norge internasjonalt. Blir det oss?

Lærer Siri Rønningen er med som ledsager, men skal på et eget læreropplegg.

Stay tuned for more news!

Les mer om European Youth Parlament Norge her

Les mer om European Youth Parlament Norge her

Til toppen