Prøv sommerskole for 10. klassinger!

Er du spent eller litt engstelig for hva som venter deg når du nå avslutter dine ti år i grunnskolen? Meld deg på sommerskole for årets 10. klassinger på en videregående skole nær deg.

Noen av de videregående skolene i Viken arrangerer sommerskole for deg som går ut av 10. trinn og som synes det kan være spennende eller betryggende å se hvordan din nye skolehverdag på videregående vil bli.

– Vi ønsker å gi de nye videregående elevene en trygg og god overgang fra grunnskolen til videregående opplæring. Noen ungdommer synes nok det er litt skummelt å begynne på videregående. Kanskje de ikke kjenner så mange, og de kommer jo inn som de yngste på skolen, sier fylkesråd for utdanning, Siv Henriette Jacobsen.

Øke tryggheten og motivasjonen 

– Vi ønsker å gi de nye vg1-elevene trygghet, samtidig som det å bli litt kjent kan gi dem litt ekstra motivasjon før skolestarten til høsten. Målet vårt er å sørge for at alle kommer seg gjennom videregående – altså å hindre frafall, sier Jacobsen.

Skolene som arrangerer sommerskole for 10. klassinger, står fritt til å utforme innholdet.

De ulike skolene har forskjellige studietilbud, og vil lage et innhold som passer elevene. Det blir en god blanding av faglige og sosiale aktiviteter.

Tirsdag 10.8
Tirsdag 10.8
Tid Innhold
10:00 Velkommen og informasjon om skolen samt en liten oppdagelsestur i og rundt skolen med tidligere elever. Hint; bibliotek, kantine, parken rundt skolen, treningsrom og bordtennis, biljardbord
10:45 Hvordan er det å være elev på videregående? Tidligere elever på Sandvika vgs forteller litt om hvordan det er å begynne på videregående og hva som er lurt å gjøre før du starter og de første ukene på ny skole
11:30 Lunsj i grupper slik at alle kan bli kjent med noen nye
12:15 Velkommen til en ny digital hverdag, Gode tips og råd for pc-bruk. Noe som skal lastes ned/installeres?
Onsdag 11.8
Onsdag 11.8
Tid Innhold
10:00 Velkommen tilbake, litt oppsummering av gårsdagen. Hva er Elevtjenesten og Hjertet i Sandvika? Hint; aktivitetsrom, spill, rådgivere, miljøarbeider og helsesykepleier.
10:30 Bli kjent, hvordan få et bra klassemiljø?
11:00 Informasjon fra og om skolehelsetjenesten. Hvordan få en bra start på videregående ?
11:30 Lunsj
12:15 Studieteknikk, hva vil det si å være elev på videregående, hva kan du forvente deg av arbeid og lekser. Hvordan jobber vi best når vi skal lære? Hvilke teknikker kan vi bruke?
13:00 Avslutning, evaluering og gode råd videre til våre nye elever
Til toppen