Studietur og samarbeid med vertsskolen lycée Eugénie-Cotton i Montreuil

I uke 11 var seksten fransk vg3-elever og to fransklærere fra Sandvika på studietur til Paris.

Studietur - en viktig del av franskundervisningen for vg3 elever

Studieturen er en viktig del av fransk vg3-tilbudet ved Sandvika videregående skole, og har i år vært mulig takket være Erasmus+-midler for elevmobilitet. Programmet har vært variert og lærerikt, alt fra å bo hos vertsfamilier, gå på språkkurs, besøke viktige kulturelle steder og delta i dagligdagse aktiviteter, med andre ord språkbad på sitt beste.

Hoveddelen i studieturen har imidlertid vært samarbeidet med vår nye franske vertsskole, nemlig Lycée Eugénie-Cotton. 

I løpet av tre lærerike dager utvekslet franske og norske elever erfaringer og inntrykk, og de samarbeidet for å løse kreative oppgaver med fokus på gjenbruk.

Deilig frokost og omvisning

Første dag fikk vi en veldig varm velkomst. Det ble en deilig fransk frokost og interessante presentasjoner og samtaler. De franske elevene viste oss rundt på skolen, en omvisning som åpnet for relevante spørsmål. Den franske skolen har grafisk design og visuell kunst som én av hovedstudieretningene. Det var inspirerende å se de forskjellige produktene som de franske elevene hadde laget, høre om hvordan de jobbet og hvordan de reflekterte over eget arbeid.

En varm og god skolelunsj fikk vi også både første og andre dag.

Kreativitet og gjenbruk

Andre dag deltok elevene på to kreative verksteder. Halvparten skulle lage en handlepose av gamle plakater. Den andre halvparten skulle lage lampeskjermer av kartong. I begge tilfeller skulle elevene sørge for minst mulig avfall. Fokuset var derfor ikke bare på gjenbruk, men også på å gjøre det meste ut av materialet man fikk utdelt. Denne samarbeidsoppgaven førte til at de norske elevene fikk lært og brukt mange relevante ord hvor man spør, forklarer og gir svar, samtidig som de franske elevene fikk vist sine kreative evner. Den tredje dagen fikk elevene besøke Palais Galliera (musée de la mode de la ville de Paris), noe som ble til en felles kulturell opplevelse som styrket videre vennskapsbåndene mellom både elever og lærere.

Vi er takknemlige for det lærerike samarbeidet

Vi er veldig takknemlige for det lærerike samarbeidet med de dyktige elevene og lærerne fra lycée Eugénie-Cotton. Vi ønsker særlig å takke den administrerende direktøren ved skolen, Frédéric Lamboley. Uten ham ville dette samarbeidet ikke vært mulig.  Vi gleder oss til å ta imot en fransk delegasjon i nærmeste framtid, og vi ønsker selvsagt å besøke dem igjen ved en annen anledning.

  Bilde av en gruppe elever foran bygninger med Eiffeltårnet i bakgrunnen - Klikk for stort bildeGruppebilde med Eiffeltårnet i bakgrunnen mens vi venter på å komme inn på Palais Galliera i Paris Amalia Ardelean