Elevenes ønsker for en mer bærekraftig skole

I norsk har fire klasser på Vg2 (elektro og tømrer) jobbet med å skrive et formelt brev til rektor hvor de foreslår tiltak som kan gjøre skolen mer bærekraftig. Oppgaven passer inn under kompetansemålene bærekraftig utvikling og demokrati og medborgerskap. 

 

Elever står sammen med rektor og norsklærer - Klikk for stort bildeRektor sammen med elevene og norsklærer Berit Kine Johnsen   

Skolen skal bygges ut i årene som kommer, noe som gjør denne oppgaven ekstra relevant.
Elevene hadde så mange gode idéer at norsklærer Berit ønsket at elevene skulle overrekke brevene til rektor personlig. Klassenes tillitselever, Zaid, Jonathan, Jørgen, Adrian og Andreas, samlet seg i biblioteket for å overrekke brevene til rektor. 

Mange gode idéer

Blant elevenes forslag var miljøstasjoner og mindre plast i kantina, resirkulering av regnvann, solcellepanel og elektriske gravemaskiner til Vg2 anleggsteknikk. Rektor kunne avsløre at elektrisk gravemaskin allerede er bestilt, så da er elevene sikret at minst ett av ønskene går i oppfyllelse. 

Fokus på bærekraft i utbyggingsprosessen

Skolen er i en utbyggingsprosess fram til til 2027, og byggeprogrammeringen har allerede sett på en del ting som gjelder bærekraft. Parallelt med utbyggingen skal skolen også bli miljøfyrtårn. Rektor Wenche er derfor ekstra glad for elevenes innspill. 

Elevene opplevde stor mestringsfølelse og stolthet knyttet til prosjektet. En av elevene påpekte at "det er tross alt ikke hver dag vi skriver brev til rektor". At Romerikes blad tok turen innom denne dagen var selvsagt veldig stas. 

Til toppen