Nyttig informasjon til skolestart

Onsdag 17. august starter et nytt skoleår. Her finner du nyttig informasjon du trenger til skolestart.

Skedsmo videregående skole - Klikk for stort bildeSkedsmo videregående skole Kristin Svorte  

Oppmøte første skoledag 17.08

Velkommen! Vi er flere voksne ute som kan hjelpe deg hvis du lurer på noe. Her er oversikt over klokkeslett for oppmøte. Rett før første skoledag får du sms med hvor du skal møte opp og hvilken klasse du skal gå i. 

 • Kl. 08:30-11:00 Vg3 Studiespesialiering 
 • Kl. 08:30-11:00 Vg1+Vg2 Elektro og datateknologi 
 • Kl. 11:00-13:30 Vg1 Studiespesialisering 
 • Kl. 11:00-13:30 Vg1+Vg2 Bygg- og anleggsteknikk 
 • Kl. 13:30-15:40 Vg2 Studiespesialisering og Påbygg 
 • Kl. 13:30-15:40 Vg1+Vg2 Håndverk, design og produktutvikling  
 • Kl. 12:00-13:55 Tilrettelagt opplæring  
 • Kl. 10:00-14:00 Flyfag oppmøte Elvesvingen 23 

Husk matpakke og noe å skrive med og på. 

Oppmøte andre skoledag 18.08

 • Kl. 08:30-11:00 Vg3 Studiespesialiering 
 • Kl. 08:30-11:00 Vg1+Vg2 Elektro og datateknologi 
 • Kl. 11:00-13:30 Vg1 Studiespesialisering 
 • Kl. 11:00-13:30 Vg1+Vg2 Bygg- og anleggsteknikk 
 • Kl. 13:30-15:40 Vg2 Studiespesialisering og Påbygg 
 • Kl. 13:30-15:40 Vg1+Vg2 Håndverk, design og produktutvikling  
 • Kl. 08:20-14:50 Tilrettelagt opplæring  
 • Kl. 08:20-15:40 Flyfag oppmøte Elvesvingen 23 

Kart over skoleområdet

Kart over Skedsmo vgs - Klikk for stort bildeOmrådekart med oversikt over bygningene Skedsmo vgs   

Takk ja til plass i VIGO og møt opp første dag

Er du ikke til stede når skolen starter opp, kan plassen din gå til en elev fra ventelisten. Er du syk eller har en annen viktig grunn til at du ikke kan møte opp, må du gi beskjed til skolen – i så god tid som mulig. Send e-post til postmottaket vårt. 

Er det fortsatt mulig å komme inn der jeg vil?

Har du ikke fått plass på den skolen eller det utdanningsprogrammet du ønsker, og står på venteliste, må du vente til du eventuelt blir kontaktet av skolen du står på venteliste til.

Klasser og lærere

Du får vite hvem du kommer i klasse med når du begynner på skolen. Hvilke lærere du får, hvilken klasse du skal gå i og hvilke fag du skal ha, finner du i Visma InSchool. Se under menypunktet «Klasser og grupper». Du får tilgang til Visma InSchool så snart Viken-brukeren din er aktivert.

Visma InSchool

Visma InSchool (VIS) vil være en stor del av skolehverdagen din. Du vil se viktig informasjon som timeplan, klassetilhørighet, kontakt- og faglærere, fravær, anmerkninger og karakterer i VIS. Du kan også levere digitale søknader og gjennomføre fagvalg i VIS.

Les mer om Visma InSchool og se introduksjonsvideo

Elev-PC

Alle elever skal ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. Du må selv sørge for å skaffe deg en PC/Mac til skolestart. Du kan bruke din egen maskin hvis du har en god nok maskin fra før, eller du kan kjøpe ny. Når du er elev i Viken, tilbyr fylkeskommunen en gunstig avtale for kjøp av PC/Mac. Du eier maskinen selv, også etter at du er ferdig på videregående skole.

Les mer om elev-PC og bestilling 

Husk å aktivere din Viken-bruker

For å få tilgang på programvare og andre tjenester du trenger som elev i Viken, må du aktivere din Viken-bruker. Du vil som ny elev få en SMS med mulighet for å aktivere Viken-bruker 11. august eller en av de påfølgende dagene.

Slik aktiverer du din Viken-bruker

Glemt passord eller brukernavn

Har du har glemt passord eller brukernavn til Viken-bruker?

Glemt passord eller brukernavn

Teams

Vi bruker Teams til kommunikasjon og arbeid med skolefag. I Teams finner du informasjonsteamet Skedsmo elev og klasseteam for din klasse/dine fag. 

Oppsett av PC/Mac

Trenger du hjelp til installering, pålogging og tilgang til IT-systemer, for eksempel til Office 365 eller Viken-e-post?

Installering, pålogging og tilgang til IT-systemer

Fotografering, skolekort og oblater

Som elev får du utdelt et skolekort med bilde og oblat. Det kommer en fotograf som tar bilde alle nye elever 22. og 23. august, og du vil få beskjed når det er din tur til å fotograferes. Oblatklistremerket viser at kortet er gyldig for inneværende skoleår og settes på skolekortet ved utlevering.

Mer om skolekort

Fravær

Du melder fravær i Visma InSchool. Er du syk før skolen starter, må du kontakte skolen direkte.

Se fraværsreglement for alle elever i Viken 

Skoleskyss

Du trenger ikke å søke om skoleskyss.

Sjekk om du har rett til skoleskyss

Krysset Storgata-Vestbygata er stengt

I løpet av sommerferien er det gjort nye trafikkomlegginger i veiprosjektet i Storgata i Lillestrøm. Disse omleggingene innebærer blant annet at krysset Storgata-Vestbygata er helt stengt for trafikk. Det ikke vil gå buss i Vestbygata, dette busstoppet vil være ute av drift resten av anleggsperioden. Dere må derfor fra høsten av bruke busstoppet i Alexander Kiellands gate eller busstopp Floraveien ved riksvei 22, Fetveien. Informasjon fra Viken om prosjektet i Storgata (her finner du også kart over endret kjøremønster) 

Gratis lærebøker

Du får låne de lærebøkene du trenger i forbindelse med opplæringen. Bøkene blir utlevert ved skolestart og skal leveres inn igjen før skoleslutt. Vi ber deg behandle bøkene pent. Du må erstatte bøker som blir borte eller ødelagt.

Les reglementet for utlån av lærebøker

Les om innlevering og utlån av lærebøker

Lån og stipend

Alle elever i videregående skole kan søke lån og stipend i Statens lånekasse for utdanning. Husk å søke om utstyrsstipend innen fristen 15. november! Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend, men du må søke for å få det. Du kan også søke om borteboerstipend eller inntektsavhengig stipend

Les mer om lån og stipend på Lånekassen.no

Skoleferier og fridager

Se skoleruta for kommende skoleår

Foreldremøter

Informasjon om når det blir foreldremøter kommer i uke 34. 

Rådgivere og helsesykepleier på skolen

Trenger du noen å snakke med om utfordringer i skolehverdagen? Skolen har flere typer rådgivere som kan hjelpe deg. 

Les mer om skolens rådgivertjeneste

Reglement og rutiner

Lurer du på noe om fravær, ordensreglementet, eller hvilke rettigheter og plikter du har som elev i videregående skole? 

Les reglement og rutiner som gjelder for deg som elev

Parkering

Det er begrenset med parkeringsplasser ved skolen. Vi oppfordrer alle til å benytte kollektivtransport.

Les mer om parkering ved skolen

Forsikringer

Du som elev er forsikret gjennom Viken fylkeskommune sin avtale med KLP. Forsikringen gjelder personskade, og dekker ikke personlig utstyr eller verdisaker som PC, telefoner, klokker, smykker, sykler etc.  

Les mer om hva forsikringen dekker og hvordan du bruker den

Hilsen fra rektor

Som rektor på Skedsmo videregående skole er det en glede å få ønske deg velkommen som elev her hos oss! For oss som jobber på skolen er det alltid spennende å hilse på og ta imot nye elever. Og i dagene før er vi litt spente på hvem de nye elevene våre er. Jeg regner med at dere kanskje både gleder dere til skolestart og er litt spente. Hvordan vil det bli å komme på ny skole? Hvordan blir det egentlig å gå på videregående? Alle vi som jobber her skal sørge for at dere som elever får et spennende og lærerikt skoleår her hos oss, både for nye og gamle elever. Og sammen utgjør elever og medarbeidere et felleskap som skal jobbe sammen i trygge og gode omgivelser der alle finner sin plass og trives.

På Skedsmo skal læring stå i fokus, og det å lære nye ting innebærer mye arbeid. Men det skal også være spennende, moro og engasjerende.  Forventningen vår er at du som elev deltar aktivt i opplæringen. Det er viktig at du engasjerer deg i undervisningen, men ikke bare der. Du skal også bidra i klasse- og skolemiljøet, slik at du er med på å skape en god skole for alle som går her. Vi har et elevråd som skal ivareta elevenes interesser og som skal jobbe aktivt for et godt og inkluderende skolemiljø for alle. Dette klarer ikke elevrådet uten at du som elev også engasjerer deg. Vi må alle ta ansvar for å bidra til et godt skolemiljø med gjensidig respekt for hverandre.

På vegne av alle som jobber på Skedsmo ønsker jeg dere lykke til i skoleåret 2022/2023! Sammen skal vi jobbe for et godt skoleår og ikke minst en god skole som vi alle kan være stolte av!

- Wenche Rudshaug

Til toppen