Ski vgs feiret 100 år

Folk feirer i foajeen - Klikk for stort bildeBursdagsfeiring for Ski vgs Catherine Rugaard Alvarez  

Det ble en dag å huske for både elever og lærere da skolen bød opp til bursdagsfeiring i går

Flagget var heist og i inngangspartiet ventet det ferske boller til de som ikke hadde rukket noen frokost (og litt påfyll til de som hadde), og dermed var Ski videregående skoles bursdagsfeiring i gang. Hundre år er en milepæl, og både elever og ansatte stilte opp for å hedre jubilanten på kreativt vis. Foajeen var pyntet med girlandere og fargerike dekorasjoner hengende fra taket, og duften av popkorn begynte å bre seg i lokalet. Den innleide popkornmaskinen hadde en jobb å gjøre den dagen!

Alle var blitt oppfordret til å kle seg ut, og i valg av antrekk hadde folk vært veldig oppfinnsomme. Ledelsen og administrasjonen hadde pyntet seg i 1920-årene-gevanter, og øvrige ansatte hadde funnet tøy i skap og kott fra de fleste ti-år i mellom den gang og nå. Elevene hadde også gått grundig til verks i å finne morsomme antrekk. Det var nok mang en foresatt og besteforelder som hadde fått endevendt garderoben sin den siste uken i jakten på klesskatter fra fortiden.

I rest-aulaen var det satt opp en fotobooth der de som ville kunne bli fotografert gjennom dagen. Tre elever fra medielinjen på Drømtorp vgs var her under hele feiringen, betjente fotobooth'en og tok klassebilde av hver klasse. Den klassen som hadde den mest gjennomførte utkledningen har et gavekort i vente hos Peppes Pizza.
I foajeen var det strukket et flere meter langt papirstykke med tidslinje, hvor elever og ansatte kunne skrive, tegne og signere.

En særdeles godt bevart hemmelighet, var innslaget som fant sted halv ti. Lokalet fyltes av elever og ansatte da musikklærer André - utkledd til det ugjenkjennelige - kunne røpe hemmeligheten og presentere artisten. Det var ingen ringere enn Christian Ingebrigtsen, Siggerudgutt, tidligere elev ved musikklinjen, og senere verdenskjendis, som kom ut av døren fra personalrommet og grep gitaren! Han spilte låter både fra A1-tiden, og nyere musikk som han har komponert, både på gitar og piano. Dessuten snakket han morsomt og uanstrengt til elevene, og formidlet et viktig budskap om å være litt modig og inkludere de elevene som er litt for seg selv.

I midt-timen var det pølseservering i kantina, og dette hadde tilsynelatende alle fått med seg. Køen strakte seg fra godt inne i foajeen og ned trappen, men det gikk unna med serveringen når rektor Hege og rådgiver Lilleba håndterte pølseklypene, og det ble nok til alle. Rikelig med saft og vakkert pyntede cupcakes gjorde at ingen trengte å gå sultne fra bordet.

Etter at de fleste hadde fått spist, var det tid for mer musikk. Skolekoret samlet seg i foajeen, under ledelse av en 1920-åreneantrukket Tom, som dro i gang gladlåten "Alexander's Ragtime Band". Partystemningen fortsatte da en flashmob danset til "Celebration" og alle ble med på å ta Bølgen både fram og tilbake gjennom rommet, og til sist samstemte i bursdagsangen "Hurra for deg".

Tusen takk til alle som bidro og alle som var tilstede for en herlig og morsom feiring som vi vil huske lenge!

Til toppen