Uforglemmelig besøk fra Nasjonalballetten UNG

Ballettdansere - Klikk for stort bildeBallettdansere Catherine Rugaard Alvarez  

Tirsdag 1. juni ble det kultur av særlig godt merke på timeplanen.

Det er ikke hverdagskost å se lastebilen til Den Norske Opera stå på parkeringsplassen til skolen. Men så var det heller ikke hverdagskost å se en så flott opptreden en vanlig tirsdag etter lunsj, og dét i det mest strålende forsommerværet man kunne ønske seg.

Det var satt opp to utendørs forestillinger på tre kvarter hver, slik at publikum kunne spres over tid og sted. Mange så begivenheten fra vinduene i klasserommene ut mot plassen, i tillegg til de som kunne se den utendørs.

Nasjonalballetten UNG (NNB UNG) består av 12 norske og utenlandske topptalenter mellom 17 og 23 år. Innenfor Operaen får de hjelp til å utvikle sitt kunstneriske talent og bygge grunnlaget for en profesjonell karriere.

Les mer om NNB UNG her

Både klassiske og moderne dansenumre ble fremført. Grasiøse ballerinaer i nydelige kostymer, en ung mann i skotsk kilt, tre av guttene i en fremføring i tradisjonell stil, den nydelige hvite, døende svanen, og fire kvinnelige dansere i sorte drakter i et moderne og rytmisk nummer - alt dette kunne vi glede oss over i den timen som gikk alt for fort.

Ingrid Lorentzen, ballettsjef, loset oss gjennom forestillingen.

Til toppen