Velkommen som søker til Sørumsand videregående skole!

Her har vi samlet informasjon for deg som skal søke videregående opplæring.

Bli med en snartur inn på skolen for å hilse på rektor og elevrådsleder

Inne på skolens fellesområde - Klikk for stort bilde Sørumsand vgs

Vi er en skole som har fokus på å være tett på elevene på en konstruktiv og støttende måte, arbeide med inkludering og verdsette mangfoldet i elevgruppa. Vi har i flere år skåret svært godt på Skolebidragsindikatorene, på topp i Romerike. 

Skoleprogrammet VIP

Skolen jobber med skoleprogrammet VIP for å gi alle elever en god skolestart og systematisk arbeide for et inkluderende og trygt skolemiljø. Elevmedvirkning står sentralt hos oss, og skolen har et aktivt elevråd som arrangerer ulike aktiviteter gjennom skoleåret for å skape fellesskap og et godt skolemiljø. 

Samarbeid med Frivillighetssentralen

Vi har også etablert et tett samarbeid med Frivillighetssentralen i kommunen, i forhold til opplæring av ungdomsledere og aktiviteter i skolen i midttimer. 

Gratis skolemat

Sørumsand videregående er en av 13 skoler i Viken som tilbyr gratis skolemat, både frokost og lunsj, til alle elever. Organiseringen og opplegget på skolen vår var et viktig bidrag til at Viken fylkeskommune vant matprisen i 2021. 

Toppidrett fotball

Vi har etablert et samarbeid med de lokale idrettslagene Fet IL og Sørumsand IF, og tilbyr programfaget toppidrett fotball for elever på studiespesialisering. Det betyr at elever som går studiespesialisering kan velge toppidrett fotball i Vg1 og Vg2.

Utveksling i England i Vg2

Elever på studiespesialisering kan også søke om å ta hele Vg2 ved vår samarbeidsskole i England, Lincoln College. Elever som går Vg1 på Sørumsand vgs prioriteres ved opptak til dette utvekslingsprogrammet.

Utdanningsprogram

Elever fra medier og kommunikasjon ved vår skole har produsert filmer om noen av utdanningsprogrammene vi har. Her møter du lærere og elever fra skolen.

Se filmene og les om alle våre utdanningsprogrammer her:

Studiespesialisering

Video med informasjon om utdanningsprogrammet

 

Medier og kommunikasjon

Video med informasjon om utdanningsprogrammet

Lenke til MK sin blogg

 

Teknologi- og industrifag

Video med  informasjon om utdanningsprogrammet 

 

Restaurant- og matfag

Video med informasjon om utdanningsprogrammet

 

Elektro og datateknologi

Video med informasjon om utdanningsprogrammet

Ta kontakt med avdelingslederne  om du har spørsmål om skolehverdagen eller hva de ulike utdanningsprogrammene innebærer av muligheter. 

Til toppen