Fortsatt streik - informasjon fra rektor

Kjære elever og foresatte. Sørumsand vgs. har nå hatt 34 medarbeidere som har streiket en uke. Streik «passer aldri», men er et lovlig virkemiddel i samhandlingen mellom arbeidsgiver og arbeidstakerorganisasjonene. Streik vil alltid ramme tredjepart, og i vårt tilfelle er det elevene som rammes.

Lærer hjelper tre elever - Klikk for stort bildeLærer hjelper tre elever Christian Berset/Studio CB   

Noen klasser mister nesten ingen undervisning, mens andre klasser har knapt nok undervisning i løpet av en uke. Rektor har fått flere spørsmål fra både elever og foresatte: Hvorfor er det så stor forskjell mellom klasser, kan dere ikke gjøre det litt mer likt? Kan dere ikke sette inn vikar? Kan dere ikke endre timeplanen så vi slipper å reise til skolen bare for en dobbeltime, eller kan ikke den timen tas digitalt? Svaret er nei: å sette inn vikar, endre timeplanen eller gjøre andre tilpasninger er å anse som streikebryteri – og det er brudd på arbeidslivets spilleregler.

Derfor oppfordrer jeg alle elever som ikke får undervisning pga. streiken til å ta et særlig selvstendig ansvar for å jobbe med fag under streiken. Se på periodeplanen på Teams og les om temaet dere skulle ha hatt. Løs oppgaver, og jobb gjerne sammen med medelever. Dere er hjertelig velkomne til å bruke klasserom og bibliotek til selvstudier.

Et gjentakende spørsmål er «hvor lenge tror du streiken varer?» Det er det ingen som kan svare på.  I mellomtiden får vi alle hjelpe hverandre til å få en så grei skolehverdag som mulig mens vi håper vi på at partene sentralt kommer fram til en enighet.

Vi planlegger møter med foresatte den 26. september (studiespesialiserende) og den 29. september for yrkesfag og tilrettelagt opplæring. Om dette lar seg gjennomføre beror på hvor lenge streiken vedvarer.   

Til toppen