Medie-elever fra Sørumsand videre til finalen i Deathtrip

DeathTrip er et landsomfattende prosjekt hvor elever fra videregående skoler engasjeres til å lage holdningskampanjer mot ruskjøring. Den beste kampanjen vinner 30.000 kr

Fire elever - Klikk for stort bildeFornøyde elever har kommet til finalen Sørumsand vgs   

Årets jury har valgt ut de ti beste finalistene blant 100 innsendte bidrag.
Markus Mangen Westbye, Andreas Tangen Nygaard, Syed Qais Jaffri og Isac Bekkevold Langmyren i 2MKA er godt fornøyd med å ha kommet til finalen. De har laget en kampanje som heter «Fra drøm til mareritt». Kampanjen består av animert video, web-bannere og plakater.

Elevene sier bl.a. dette i følgebrevet til filmen: "Ideen til kampanjen er at det er en mann som kjører bil i ruspåvirket tilstand. Han hallusinerer/drømmer at han er i forskjellige situasjoner hvor han rir på en drage, går på line mellom to bygninger og flyr i et propellfly. Alle de ‘fine’ situasjonene blir fort til mareritt i det han krasjer i den virkelige verden". 

Se filmen: Fra drøm til mareritt - YouTube

Finalen foregår i Oslo på Saga Kino den 10. mai, og er et storslagent arrangement. Konferansier for dagen er Leo Ajkic, som blant annet har vært programleder for Rus på NRK. Finalistene må forberede en presentasjon som skal fremføres for juryen under finalen.

Ung i trafikkens nettsider kan du lese om konkurransen og se de forskjellige finalistenes bidrag.

Til toppen