Skoledebatt – demokratiopplæring i praksis

I forkant av kommune- og fylkestingsvalg arrangerer alle skolene i Viken politisk paneldebatt med ungdomsrepresentantene. I dag hadde Sørumsand vgs. skoledebatt med temaer som engasjerte ungdommen som fraværsgrense, eksamen og kulturtilbud for barn og unge.

Debatten ble ledet med tydelighet og struktur av elevene Al-Rantisi Nezar Owdah og Daniel Aziz. De politiske representantene fikk lagt fram budskapet sitt, og elevene som hørte på fikk oppleve ekte meningsbryting og politisk ordskifte.

Etter debatten var det valgtorg i skolegården der elevene kunne oppsøke stands fra de ulike partiene for å få vite mer om hva partiene står for både ideologisk og i enkeltsaker.

- Dette er demokratiopplæring i praksis, sier rektor Per Grahn. Han er veldig fornøyd med arrangementet. -Jeg har snakket med mange elever, som kan fortelle at det nå er lettere å bestemme seg for hva de skal stemme. Og det vel nettopp det et slikt arrangement skal bidra til. Klarhet, demokratiforståelse og engasjement for det samfunnet man er en del av.

Elever på MK (Medier og kommunikasjon) streamet debatten slik at de elevene som ikke fikk plass i Bingsfosshallen kunne følge debatten fra auditoriet på skolen