Sølv til Rikard i vellykket Skole-NM på Sørumsand vgs

Rikard Janson fra 2PIA vant sølv i Skole-NM i Industrimekaniker som ble arrangert på Sørumsand videregående tirsdag og onsdag denne uka.

tre elever som har mottatt premie - Klikk for stort bilde1. 2. og 3. plassvinnerne i industrimekanikerfaget MK Sørumsand vgs  

18 ungdommer fra hele landet deltok i skole-NM i sveisefaget og industrimekanikerfaget. I forkant av NM har det vært fylkesmesterskap der en til to elever fra hvert fylke har gått videre til NM-finalen. 

Rektor Per Grahn ønsket velkommen til arrangementet tirsdag, og fortalte at Sørumsand er en skole som har jobbet systematisk med å fremme yrkesfagene.  
- Dette er morgendagens fagarbeidere, og det er gøy å få vise frem hvor høyt nivå det er på det elevene gjør, sier Grahn.   

Konkurransen ble åpnet av statssekretær i Kunnskapsdepartementet Halvard Hølleland. I sin åpningstale fremhevet Hølleland viktigheten av yrkesfag.  
- Den kompetansen dere utvikler er viktig i seg selv og viktig for Norge om vi skal skape nye jobber og ha et næringsliv der vi tjener penger og løser sentrale oppgaver i samfunnet. 

Rektor Per Grahn er stolt av alle skolens ansatte når det gjaldt å avholde et så stort arrangement.  
-Sammen har Sørumsand vgs. levert et meget godt arrangement - og lever opp til "Vi får det til!", sier han. 

- Artikkelen er laget av MK Sørumsand vgs - 

Se også filmen som MK-elevene har laget fra Skole-NM på Sørumsand 

Til toppen