Disse avgangselevene på musikklinja har planene klare!

Klikk for stort bildeAvgangselever fra 3MUA: Rebekka Plagge Rist-Larsen, Aksel Engebakken Berg, Åse Marie Midtun og Sunniva Skeide. S. Austad/St. Hallvard vgs På MD-bygget møter vi fire strålende blide musikkelever som vet hvilken utdanning de skal starte på til høsten. De har allerede fått beskjed om at de har kommet inn på "drømmestudiet". Rebekka, Aksel og Åse Marie fortsetter med musikk, mens Sunniva satser på studier i dans. 

 

Klikk for stort bilde  Norges Musikkhøyskole (NMH), Oslo

Rebekk Plagge Rist-Larsen har instrumentet klassisk gitar. - Jeg skal ta en Bachelor i utøvende klassisk gitar på Norges Musikkhøyskole. Grunnen til at jeg valgt NMH er at det er den beste studieplassen med flest lærere i klassisk gitar. På grunn av pandemien var jeg lenge i tvil om jeg skulle fortsette med musikken, men jeg valgte til slutt å satse! Drømmen hadde vært å leve av det men i det minste beholder jeg klassisk gitar i hverdagen. Rebekka om musikklinja: Det gode miljøet er absolutt noe av det viktigste for meg! Jeg liker også at det har vært så mange musikkfag som forbereder oss på videre musikkstudier!

 

 

Klikk for stort bilde Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, København

Aksel Engebakken Berg har instrumentet trombone. - Jeg skal begynne på det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Jeg kjenner andre som har begynt der og det er et anerkjent sted. Drømmen er å begynne å jobbe i et orkester. Aksel om musikklinja: Man blir veldig godt kjent med folk som har like interesser og får mange gode venner. Jeg liker også at jeg har fått drive med andre typer musikk som jeg ikke hadde gjort før, som å lære å komponere musikk, synge i kor og spille piano.

  

Grieg-akademiet, Bergen Klikk for stort bilde

Åse Marie Midtun har slagverk som instrument. - I starten tenkte jeg å ha musikk som hobby men jeg trivdes så godt på musikklinja at jeg etter hvert bestemte meg for å gå videre med musikken. Jeg søkte på Norges Musikkhøyskole, universitet i Stavanger og Grieg-akademiet i Bergen. Jeg kom inn på alle tre! Jeg valgte et 3-årig studium i slagverk på Grieg-akademiet siden jeg har familie i Bergen og er litt kjent der. Åse Marie om musikklinja: Digger hvordan vi har holdt sammen som klasse i de tøffere og mer annerledes tidene vi har vært gjennom. Klassemiljøet er definitivt det beste fra disse tre åra, og har vokst utrolig mye som menneske og musiker!

Klikk for stort bilde Samtidsdans på universitetet i Stavanger

Sunniva Skeide har klarinett som hovedinstrument. Hun er interessert i både musikk og dans og har valgt å satse videre på dans! – Jeg velger å gå videre med dansen og har kommet inn på samtidsdans ved universitetet i Stavanger. Jeg har hørt at de er gode på samtidsdans og jeg godt inntrykk av dansepedagogene der. Det kan godt hende jeg blir dansepedagog selv. Sunniva om musikklinja: Det beste med musikklinja for meg har garantert vært miljøet. Både lærerne og de andre elevene lager alltid rom for at man kan være 100% seg selv.

Husk at du får generell studiekompetanse uansett hva du velger 

Er du ungdomsskoleelev som skal velge videregående skole og er interessert i musikk, dans eller drama kan du trygt velge en av de studieretningene, enten du har det som hobby eller du ønsker å gå videre med interessen. Du har de samme fagene som de andre studieretningene i tillegg og du får generell studiekompetanse. Det betyr at du står fritt til å velge videre studier etter videregående. (Hvis du skal søke deg videre på studier som krever realfag, trenger du spesiell studiekompetanse)

Velger du musikk eller dans er mange av undervisningstimene i MD-bygget (Jensvollveien 28) som er et nyere og topp moderne bygg tilrettelagt for musikk med instrumenter, øverom, konsertsal med mer. Det er dansesaler med god takhøyde, helspeil og god akustikk. Dramaelevene har en egen black-box scene på hoveskolen (Jensvollveien 40).

Velkommen til å ta kontakt med skolen:

  • E-post: sthallvardvgs@viken.no
  • Telefon: 32 24 01 00
  • Facebook og Instagram: st.hallvardvgs
Til toppen