Inspirasjonsdag på Kistefos Museum for Vg2 dans

1. juni hadde Vg2 dans inspirasjonsdag på Kistefos Museum som forberedelse til neste års Høstdans.Vg2 dans: Ella Almaas Birkenes, Elise Bjerkelund, Indra Johanne Forsstrøm-Sivertsen, Mia Irmelin Korsvik, Mina Nybø. Kristin Nash/Indra Johanne Forsstrøm-Sivertsen     

I forkant hadde elevene satt seg inn i historikken og arkitekturen til Kistefos Museum og «The Twist». De hadde gjort seg kjent med ulike kunstnere og kunstverk. Dette har inngått i faget Dans i perspektiv, med faglærerne Hedda Bergh og Kristin Nash.

Det var flott å oppleve museet og den spennende kunsten «live», som elevene selv uttrykte det. Vi diskuterte de ulike kunstverkene og hvordan de var plassert i ulike «rom», bl.a stedsspesifikk kunst. Vi reflekterte over ulike aspekter og hvordan dette kan overføres og inspirere til å skape koreografi. Det var mye å absorbere, tiden fløy av gårde og litt regn den dagen gjorde ingenting. Alle fotograferte flittig til inspirasjon for videre arbeid.

I etterkant har elevene presentert for hverandre ulike inntrykk de hadde med seg fra dagen. Nå kan inntrykkene synke inn og modnes over sommeren og så blir det spennende å følge det videre arbeidet med Høstdans til høsten!  

PS. Har du ikke opplevd Kistefos Museum og The Twist enda, så anbefales en tur dit i sommer!

Tekst: Kristin Nash

Foto: Indra Johanne Forsstrøm-Sivertsen og Kristin Nash

 

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Til toppen