Lærere ved nettskolen på konferanse i London

Margrethe Heltzer Anderssen (spansk III) og Anne-Valérie Sickinghe (fransk III og OPUS engelsk) underviser programfag fremmedspråk og Vg1 engelsk for voksne på Nettskolen Buskerud.

Anne V. Sickinghe

Rett før påskeferien besøkte de den store Bett (British Educational Training and Technology Show.) konferanse i London sammen med nettskolekolleger og Norsk Pedagogisk Dataforening. Før konferansen besøkte de også en jenteskole i Wimbledon.

Konferansen var overveldende stor, med over 30.000 besøkende fra hele verden, og over 600 stands. Heldigvis var det flere mindre møter, med spennende foredrag og diskusjoner om teknologi i undervisning. Kunstig intelligens og ChatGPT var naturligvis et av samtaleemnene.

På jenteskolen i Wimbledon ble vi guidet rundt i forskjellige klasserom. Det var små grupper med flittige jenter, som sa at de likte å kunne jobbe uten forstyrrelser fra bråkete gutter. Alle klasserom hadde SmartBoard, og elevene viste hvordan de organiserte og leverte deres skolearbeid elektronisk.

Etter de faglige oppleggene ble det også tid til teater- og museumsbesøk. Favorittkunstverket på Tate Modern var et tårn av radioer, som representerer Babels Tårn: man klarer ikke å konsentrere seg lengre på grunn av overflod av informasjon. Margrethe og Anne-Valérie syntes også at det var veldig godt å hvile øynene og ørene etter den travle uken!

Anne V. Sickinge
Anne V. Sickinghe
Anne V. Sickinghe

Tekst og foto: Anne-Valérie Sickinghe