Språkfestival for Vg2 (11.11.)

Her får elevene fordype seg i kultur fra sitt eget fremmedspråk, samtidig som de får muligheten til å oppleve de andre fremmedspråkenes kulturer.2. nov. feires de dødes dag i spansktalende land; Día de los Muertos.   

Elevene forbereder seg i grupper på forhånd og på selve festivalen går de på besøk til hverandre og får oppleve hva de andre fremmedspråkene har å by på. Tanken bak festivalen bygger på flere av elementene som fremmes i den nye læreplanen; utforskning, dybdelæring og interkulturell kompetanse. Gjennom arbeid med et kulturelt tema får elevene utforsket og gått i dybden, mens besøkene hos de andre språkene bidrar til å fremme den interkulturell kompetansen.

Sett bort fra det rent faglige er festivalen også en ypperlig mulighet til å feire fremmedspråkene vi har ved skolen vår. For elevene kan det være deilig å få lov til å senke skuldrene litt og bevege seg rundt på skolen og lære av andre medelever. Elevene lager selv oppleggene, og på de ulike postene elevene hadde satt opp i år kunne man være med å lage ting av papir, fekte med lekesverd, forberede «de dødes dag», danse, synge, tegne, dra på restaurant, lære om ølbrygging eller være med på oktoberfest eller karneval.

Tekst: Fredrik Mathiassen

     

 

 

 

 

 

 

 

Til toppen