Ulrik i Vg3 satt verdensrekord på romaskin

– Jeg trener to ganger daglig, noen ganger tre. Det har ikke vært vanskelig å kombinere skole og roingen egentlig, det går veldig fint. Privat     

Drammens Tidende skriver om Ulrik Pharo Lohne som går i Vg3 og har i to år har kombinert toppidrettslinja med storsatsing på å bli best mulig i roing. Ulrik deltok nylig å U19 VM i singel der han havnet på en 13. plass av 29 deltakere. Selv mener unggutten at han kunne ha hamlet opp med de beste, og er noe skuffet over egen prestasjon under mesterskapet. Ulriks stolteste øyeblikk skjedde nylig da han satt verdensrekord på romaskin med 5,48 på 2000 meter.    

Målet er å komme på landslaget, samt OL

Etter videregående planlegger han å dra til USA for å starte på college der og kombinere det med roing. Han nevner prestisjetunge skoler som Harvard, Yale og Princeton som aktuelle alternativer. Interessen startet med at bestefaren tok han med til roklubben, nå er hele familien støttespillere og involvert i idretten.

Ella Bakken Mohn/DT    

– Ulrik har jo faktisk blitt kontakta av amerikanske universiteter fordi han er så god på romaskin og har levert veldig gode resultater. Det er nokså uvanlig for en 18-åring. Vi hadde faktisk besøk av head coachen fra Harvard hjemme, sier en stolt mamma smilende, til DT.

Vi heier på Ulrik og ønsker lykke til videre med skole og ro- satsing!

Til toppen