Rekordhøy innsamling på Stabekk til Krafttak mot kreft

Onsdag 19. april kom Kreftforeningen på besøk til Stabekk vgs. for å overlevere diplom personlig til aksjonsgruppen som takk for et fantastisk resultat. Elevene på Stabekk samlet inn 175.000, kun slått av Ullern vgs. 

Amalie Andresen Bø og Marianne Selsnes fra Kreftforeningen deler ut diplomer til

Diplom i ramme tildelt Stabekk vgs - Klikk for stort bildeDiplom tildelt Stabekk vgs for krafttak mot kreft Katrine Enghaug

alle skoler som deltar i innsamlingsaksjonen. De tre skolene som utmerker seg spesielt, får utmerkelsen personlig og i år var Stabekk videregående en av dem.  Stabekk-elevene klarte å mobilisere imponerende mange elever til tross for at de er en middels stor skole. Aksjonsgruppen på Stabekk med Filippa Stenberg i spissen har vist et smittende engasjement, høy motivasjon og de har skapt en stemning og et samhold for innsamlingen på hele skolen. De var tidlig ute, kom godt i gang, brukte et eget rom som fast base, var ryddige og tydelige i sine forventninger til at alle skulle bidra. 

Fem personer i en buegang viser frem diplom - Klikk for stort bildeAmalie Andresen Bø og Marianne Selnes fra Kreftforeningen. Marthe Aarnes, Filippa Stenberg (leder) og Ola Raabe Ødegaard elever på Stabekk, med diplomet for fantastisk innsats i Krafttak mot kreft. Selma Halleraker i aksjonsgruppen var ikke tilstede da bildet ble tatt. Katrine Enghaug

Filippa forteller at de gikk fra klasse til klasse og fortalte om aksjonen. Deretter sendte de ut meldinger på facebook jevnlig for både å pushe og motivere elever til å bli med, stå på og samle inn mest mulig penger. Til tider følte de seg litt masete, men de fant ut at det var nødvendig. Vaffelsalg i kantinen skapte oppmerksomhet om saken og sosialt samhold. Det skulle være lav terskel for å være med, man skulle ikke trenge å gå lenger enn en times tid.  Alle bidrag var viktige og det ga rekordresultat. 

To gutter med reflekser, bøsser og navnelapper med krafttak mot kreft - Klikk for stort bilde
To jenter i rød og grønn boblejakke med papirer med QR kode - Klikk for stort bilde
Elever rundt et langbord med rød og gul saft i glass og utdeling av kart og bøsser - Klikk for stort bilde
Elever ved et bord deler ut bøsser  - Klikk for stort bilde

Takk til aksjonskomitéens fire medlemmer: Filippa Stenberg, Selma Halleraker, Marthe Aarnes og Ola Ødegaard for arbeidet og til alle elever som samlet inn og bidro til det flotte resultatet.